Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

GRØNT. Og Spontant! Her ses en af de grønne og lette retter, man kan spise på Restaurant Spontan, der i aften åbner på Nørrebro.
Foto: Pr, Tø Øl/Spontan

GRØNT. Og Spontant! Her ses en af de grønne og lette retter, man kan spise på Restaurant Spontan, der i aften åbner på Nørrebro.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er fem nye danske restauranter, du skal kende

Der sker meget på madscenen i både Aarhus, Aalborg, Odense og i hovedstaden. Vi har fundet fem spændende restauranter, der lige har slået dørene op - eller er ved at gøre det.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarhus

SåRT (skal selvfølgelig udtales på klingende jysk) er en splinterny restaurant og delikatessebutik i hippe Jægersgårdsgade på Frederiksbjerg.

På adressen kunne man tidligere finde både Nordens Spisehus og den kortlivede Restaurant Veto, men nu rykker fire unge mænd ind i nr. 6 for at lange hjemmelavede pølser, pasta og oste over disken. Ifølge flere lokale medier skulle bagmændene have en fortid på populære Restaurant Hærværk og den tidligere Delien ligeledes i Jægersgårdsgade. De er gået sammen med det økologiske landbrug Troldgården, der er leveringsdygtig i økologiske frilandsgrise, som på SåRT bliver forvandlet til både skinker, pølser og pateer.

Restauranten åbnede under det store madmarked på Jægersgårdsgade lørdag 7. maj, og på stedets hjemmeside er der endnu ikke megen information at hente. På deres Facebook-side kan man dog se, at der er fuldt tryk på pølse- og skinkemageriet.

SåRT. Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C.

Den forholdsvis nye mexicanske takeaway-shop Vaca åbner i forsommeren en decideret restaurant i Frederiksgade. Efter succesen med takeaway i Mejlgade er det blevet muligt at "opgradere" til en rigtig restaurant, der - hvis ellers alle tilladelser falder på plads - kommer til at kunne rumme 30 spisende gæster.

Vacas mexicanske 'finger food' er hurtigt blevet populær blandt både indbyggere og turister i Aarhus, og de Instagram-venlige tacos, burritos og cocktails er da også både ganske billige og appetitvækkende at se på. Den endelige dato for åbningen er endnu ikke fastsat.

Vaca. Frederiksgade 33, 8000 Aarhus C.

Aalborg

Den kun 27-årige kok Mads Hyllested åbnede i april Restaurant Applaus i den populære Aalborg-gade Ved Stranden.

Hyllested har tidligere arbejdet på toprestauranter som Søllerød Kro og Umami, men er nu rykket tilbage til Nordjylland, hvor han på Applaus præsenterer en 10 retters social dining-menu med en lang række deleretter som f.eks. stenbiderrogn med syrnet fløde, oksetatar med frossen foie gras, onglet med røget marv og croquetter med confiteret and. I ægte nynordisk stil samler kokkens og hans hold selv sine urter ude i de omkringliggende nordjyske skove.

Prisen for menuen er 395 kroner, mens den dertilhørende vinmenu (på fem glas) løber op i beskedne 325 kroner.

Restaurant Applaus. Ved Stranden 9, 9000 Aalborg.

Odense

Fra 1993 til 2004 drev den legendariske dansk-franske kok Michel Michaud restauranten Marie Louise i Odense. Og nu vender Marie Louise tilbage på matriklen. I bogstaveligste forstand.

For godt en uge siden åbnede Marie Louise nemlig igen, denne gang med den unge kok Marie Louise Breith i spidsen. Som hun skriver på sin hjemmeside, vil hun ikke gøre Michauds »franske kunst efter«, men derimod kokkerere uhøjtidelig mad med lokale råvarer og fra lokale producenter i de gamle lokaler i Lottrups Gård midt i Odense.

Menukortet byder både på større og mindre menuer, bl.a. er treretters sag til blot 249 kroner (399 kroner inkl. vin) og en større 'Signatur Menu' til 519 kroner for seks retter (749 kroner inkl. vin).

Marie Louise. Lottrups Gård 9, 5000 Odense C.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

København

Denne torsdag aften åbner Tapperiet Brus på Nørrebro. Midt inde i det 750 kvadratmeter store bryggeri ligger restauranten Spontan, der har den unge Michelinkok Christian Gadient bag komfuret. Spontan åbner 18. maj.

Gadient har tidligere stået i spidsen for køkkenet på Restaurant Marchal, men nu har de unge bryggere fra To Øl lokket ham med på deres store mad- og bryggeeventyr på Guldbergsgade. Menuen på restauranten kommer til at skifte efter årstiderne, udbuddet på markedet og ikke mindst kokkens humør og de øl, der bliver brygget i tankene ved siden af restauranten. Hvilket jo passer fremragende til navnet på restauranten.

»Produktionen på bryggeriet varierer hele tiden, og det er denne konstant udviklende og omskiftelige tilgang, jeg også elsker at dyrke i mit køkken og vil håndhæve på Spontan. Jeg laver helst regler for at bryde dem – men bevarer altid respekten for ordentlig kvalitet og det gode håndværk«, har Gadient tidligere fortalt i et interview med Politiken.

Det er endnu ikke til at finde en menu på det store internet, så man må slå vejen forbi Tapperiet Brus og Spontan for at udforske denne yderligere.

Restaurant Spontan. Guldbergsgade 29F, 2200 KBH N.

Foto: Pr-foto

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden