0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan koger du de nye kartofler perfekte

Nye kartofler er en sand delikatesse, hvis de bliver kogt rigtigt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mette Mølbak
Foto: Mette Mølbak

Guld. Nye kartofler er guld fra muld, og er indbegrebet af dansk sommermad.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Endelig er de her. De nye kartofler. Og jeg elsker simpelthen de små, fine knolde, der for mig er indbegrebet af smagen af sommer. I løbet af sommeren spiser jeg nye kartofler stort set hver dag. Jeg elsker en rugbrødsmad med nye kartofler, mayo, purløg og friskkværnet peber. Kartoffelsalat, hvor de kolde, skivede kartofler er vendt i en sennepsvinaigrette med radiser og frisker ærter. Eller bare helt nykogte med en god klat smør til en sprødstegt rødspætte. Men tricket er ikke at overkoge de små nye kartofler. I modsætning til senere på året skal nye kartofler ikke have ret lang tid i gryden.

Jeg bruger derfor den her metode, som er inspireret af kokken Thomas Herman, der skriver om kogning af kartofler i sin store kogebog 'Brændenden kærlighed'. På den måde bliver de ikke udkogte, og så er metoden også energivenlig, da de kun koger i kort tid på blusset.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere