0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

4 hjerter til den tilladte røg

Borset fra citronfromage bliver langt de fleste madvarer bedre af en gang røg. Og en ny bog fortæller, hvordan man bliver en rigtig ryger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Isabelle Hesselberg
Foto: Isabelle Hesselberg

Tilladt. Duften af røg er dejlig - og stadig ikke dømt politisk ukorrekt, når det gælder mad. For eksempel bålrøgede snegle.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Rygning er farligt. Rygning kan dræbe. Rygning forbudt. Rygning er ad-bad. Sådan lyder det alle vegne i det offentlige rum, når det gælder den livsfarlige disciplin tobaksrygning. Men heldigvis er der også en uskadelig og mere delikat form for rygning. Eller rettere: Røgning. For det er sådan, man kalder det, når kød, fisk, grøntsager eller for den sags skyld mejeriprodukter udsættes for røg fra træ eller urter med henblik på at dreje smagning i en bestemt retning. Og det er ikke videre vanskeligt. Man behøver ikke investere i store, dyre røgovne eller særligt avancerede havegrill-monstre. Man kan bruge et komfur og en stegepande eller sin bageovn. Ja, en våd papkasse kan fungere som røgovn.

Men det er nok en meget god idé at have en god grill med termometer i låget, hvis man vil ud over de mest primitive former for røgning.

Forfatteren Johan Åkerberg bemærker, at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan røges. Og det må man sige, at han demonstrerer til fulde. For han holder sig ikke til sild og kyllingevinger, men går virkelig all in med eksempelvis røget brød, røget blomkål og røget tofu. Sidstnævnte fødevareemne hører til på denne skribents liste over ting, der kun indtages, hvis det er ensbetydende med en større kontant kompensation. Men skulle det ske uden betaling, ja så lyder den røgede version absolut som den mest tillokkende.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts