Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kulisse. La Vecchia Enoteca i Holte foregiver at være en autentisk italiener, men maden består af dårlige råvarer meget langt fra Italien.

Kulisse. La Vecchia Enoteca i Holte foregiver at være en autentisk italiener, men maden består af dårlige råvarer meget langt fra Italien.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmeldelse: Holtes italiener bundskraber med dårlige råvarer

Der er forbandet langt til Italien på La Vecchia Enoteca i Holte, hvor osten er i pulverform og kødet smager af Irma-pålæg.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Ideen til stedet blev fostret på en rejse i det centrale Italien med talrige besøg på små familiedrevne trattorias«.

Sådan skriver restauratørerne Andreas Byder og Kim Keller på La Vecchia Enotecas hjemmeside.

Når man nu, som jeg, har anskaffet sig en fyrreårskriserød Alfa og vil have kæresten med ud at køre aftentur, for at også hun skal nyde den højfrekvente sitren fra turboladerne og den umærkelige kraftoverførsel i den dobbelte kobling, hvad var så mere oplagt end en rejse til det centrale Italiens trattoriaer, hvorfra sandhedernes sandhed om gastronomi udgår? Hjemmesiden gav indtryk af en blomsteromkranset udeservering. Så ud ad Kongevejen spandt den lille italiener.

De hyggelige omgivelser må man sige er fremkommet på hjemmesiden med en ejendomsmæglers talent for fotografi, hvor en lille herlighed isoleres fra omgivelserne. Så charmerende ligger det ikke ligefrem ud til Øverødvej med kig til noget moderne byggeri. Men lokalet var meget hyggeligt, overbeviste vi os selv om.

En sommeraften kaldte på en blanding af antipasti og aperitiffer – en hel flaske kan to jo ikke køre aftentur på.

Der gik cirka tre minutter, før to tallerkener landede med et brag foran os. Det kan jo kun lade sig gøre, hvis tingene står omtrent færdiglavede. Omtrent så charmerende som i en kantine.

Mormordressing på afveje

Min bruschetta di pomodori var på mørkt maltbrød, hvor i det centrale Italien det så kommer fra, og med en tomatsalat, der var mere løg end tomater. Den på menuen lovede parmesanost var der ikke noget af, men et hvidt pulver var drysset ud over. Tjeneren oplyste, at det hvide pulver var lavet på den (meget billigere) granaost, at det ikke smagte af så meget, og at det i øvrigt mest var til pynt. Jeg var enig i, at det ikke smagte af så meget. Det er ellers svært at gøre bruschetta uspiseligt.

Jeg var enig i, at det ikke smagte af så meget. Det er ellers svært at gøre bruschetta uspiseligt.

Imens stirrede kæresten ned i en lille skål salat med en cremet dressing, der smagte temmelig meget af dansk mormordressing. Det var en hvid, cremet sag med en lille håndfuld store og for længe siden kogte og pillede kæmperejer. Igen måtte jeg konstatere at mit kendskab til italiensk mad måtte være minimalt, for mormordressing har jeg godt nok aldrig set i støvlelandet. Ikke at det som sådan bød munden trods.

Vi rykkede efter lidt tid for drikkevarerne. Der kom spritz til mig, og mod mit bedste råd havde min kæreste bestilt en ’sommerflirt’ – en slags spumante-cocktail, der ud over boblerne ifølge kortet indeholdt rabarber, mynte samt både citron og limoncello, selv om man skulle TRO, der var citron nok i.

Ambitiøst at få både de kolde egnes rabarber og mynte til at hænge sammen med Sorrento-halvøens syrligt-søde likør. Det var da også helt forudsigeligt et rodet blandingsprodukt, der ikke vil finde vej til andre cocktailkort.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mager smag fra ende til anden

Vitello Tonnato er Piemonteregionens klassiske forret. Oppe i bjergene fodrede man kun kvierne, der skulle give mælk, mens de unge tyre blev slagtet som kalve. Derfor indeholder det piemontesiske køkken mange kalveretter.

Samtidig var de eneste fiskeprodukter, man havde adgang til inde i Piemontes tågede bjerge, konserverede produkter som tun og ansjoser. Så af fiskekonserves og overflødige handyr er Vitello Tonnato vokset frem. Tunsaucen med ansjoser og kapers har sikkert været en måde at aktualisere resterne af forrige aftens kalvesteg på.

La Vecchia Enotecas Vitello Tonnato var imidlertid ikke just saftig. Den bestod af pålægsmaskinetynde skiver af gråt kalvekød med en meget salt tunsauce, store kapers og mere af det smagsløse ostepulver. Man kunne argumentere, at de ekstremt tynde skiver kunne gøre det delikat, men i realiteten var oplevelsen temmelig meget som Irmas kedelige, skiveskårne pålæg. Der var ingen kødsmag, det var vådt uden at være saftigt, og så var de supertynde skiver jo også en måde at gøre det billigere på for køkkenet.

LÆS OGSÅ:

Det samme gjorde sig i øvrigt gældende for den carpaccio, jeg også havde bestilt. Ekstremt tynde skiver – altså ikke ret meget – kød, som heller ikke smagte af en dyt. De billige solsikkekerner var tilmed valgt frem for pinjekerner. Ruccolaen var aftenens bedste råvare, og så var der revet grana, ikke parmesanost, ud over. Et magert smagende måltid fra ende til anden.

Alle måltider i mit eget køkken havde været bedre

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vi valgte at spise dessert udenfor. Kaffen kom, og vi fik at vide, at da klokken nærmede sig kvart i ti, skulle vi snart ud af vagten, fordi personalet gerne ville lukke. Meget lidt hyggeligt. Min kæreste nåede en tiramisu, hun ikke gad spise færdig, mens jeg selv havde håbet, at en mazarinkage med is kunne redde aftenen. Men ak. Kagen var tør og tung og isen hvinende sød.

To hjerter giver vi måltider, vi fortryder at have indtaget. Og alle måltider i mit eget køkken havde været bedre. Restauratørernes rejser til det centrale Italien har været spildt. Måske de skulle starte med at besøge Morten Kaltoft eller Christian Puglisis restauranter, hvor der bliver lavet vidunderlig italiensk mad til bedre priser.

Det her er bare ikke godt nok.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden