0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ti kogebøger du skal have i dit køkken

Markedet bliver oversvømmet med kogebøger, men hvilke er uundværlige? Her er Henrik Palles liste over de ti bøger, der bør stå på køkkenhylden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Stakkevis. Markedet for kogebøger er umætteligt, men du behøver bare 10 bøger.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I 1901 kom første udgave, skrevet af skolebestyrer Melchiors husbestyrerinde. Den er ikke funky, den er ikke smart. Den er til gengæld nok den bedste all round-kogebog, der nogen sinde er skrevet på dansk. Ingen store armbevægelser, ingen vitser. Til gengæld er der opskrift på pickles, vafler, sildelage, frikadeller (og de er gode), hønsekødssuppe, skipperlobescoves og sprængt oksebryst. Det er bogen, man aldrig bør være foruden i et køkken. For selv om man tror sig sikker i et og alt udi gastronomien, så kommer der et tidspunkt, hvor man får lyst til at lave benløse fugle og dermed behøver en opskrift, der er til at stole på. Det er der, Frøken Jensens Kogebog træder i karakter. Man kan altid regne med den. Når ens mor af den ene eller anden grund ikke tager telefonen, er den der med brugsanvisningen på de rigtige boller i karry – dem uden for mange grøntsager, som børn elsker, og hvor overskydende sovs kan bruges til at sætte tapet op med.

2. Elizabeth David: Italiensk køkken. Gyldendal. Er kommet i talrige udgaver og fås antikvarisk

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere