0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klumme: Har det nogensinde været billigere at gå på tilbudsjagt?

Øko-bøffer til 34 kroner og 85 kroner for en Bombay Saphire Gin. Mange varer er blevet markant billigere de sidste ti år, mener Lars Dahlager

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Discount. Meget er blevet billigere end for ti år siden.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danmark er et møgdyrt land, og især er det dyrt at købe madvarer, blandt andet takket være vores høje moms, høje lønninger og hang til afgifter – muligvis også for ringe konkurrence, hvis man skal tro konkurrencemyndighederne.

Men når man jeg bladrer i Nettos tilbudsavis, slår det mig alligevel, hvor meget billigere mange varer er end tidligere. Forsiden af kataloget reklamerer med Carte d’Or-is, der, da det kom på markedet i ... var det 1990’erne?, signalerede umådelig luksus i forhold til montrernes standard-is og kostede 40 kroner for en bøtte. Pris i dag: 20 kroner. På samme side er der en højrebs- eller rib eye-bøf til en 20’er, hvad der ikke bare er billigt, men også et produkt, man for 4-5 år siden slet ikke kunne finde i en almindelig discountbutik, hvor tarvelige minutbøffer var normen. Nu har Netto sågar økologisk rib eye til omkring 34 kroner stykket, noget, ingen ville have troet for blot få år siden, hvor konsensus var, at økologisk kød var alt for dyrt, en død sild, der aldrig kunne få vinger.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere