Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningHvis Schønnemanns tjenere fornemmer, man kan holde til det, viderefører de en stolt dansk tradition for at blande venskabeligt drilleri med alkoholindtag og fed mad. Restauranten har ligget på Hauser Plads i halvandet århundrede og er i dag et af fyrtårnene inden for klassisk dansk smørrebrød.
Sandet på gulvet har de måttet fjerne, efter at de udvidede lokalerne, hvilket vist skyldes noget med hygiejne og bevilling, men her er stadig god atmosfære i frokosthulen neden for den lille stentrappe.
Den første snaps blev skænket, så den bulede op over glassets kant. Søren, min gæst, bukkede sig ned og sugede uden at løfte glasset. Et stearinlys var placeret sådan, at jeg risikerede at få ild i håret, hvis jeg prøvede det samme, så jeg løftede glasset op til munden ... og fejlede. Snapsen drev ned over fingrene og dryppede på dugen. Søren var ikke sen til at håne.
Da jeg senere hen i distraktion havde glemt at samle bestikket, kom tjeneren og lagde et diskret lille kort på min plads, der redegjorde for bestik-etiketten. Sørens ansigt lyste op igen, endnu en gang var jeg til grin. Men så skete det velsignede, at tjeneren tabte en kniv ned i skødet på mig, og nu kunne jeg fyre tilbage.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind