0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klumme: Nordjyden er ikke så nærig længere

Det er sket noget i Aalborg. Byen syder af liv. Der er god kaffe og smarte spisesteder, fandt Lars Dahlager ud af, da han tilfældigt var forbi.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tabu i Aalborg er et af byens nye steder, der fik 5 hjerter da Politikens anmelder var forbi.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forleden vandrede jeg rundt i Aalborg og slog ventetiden ihjel, før jeg skulle tage flyveren. Det var mandag, men gaderne var livlige, og flere af de udendørs cafeer var fyldt op med mennesker, der sad og drak øl og kaffe og fik laksesalat og burgere. Den der energi, man kender fra byer, der er unge og på vej frem. Jeg endte på fusionsrestauranten Nam, hvor jeg fik sprød tabioka, havregrødsfermenteret fennikel og en forrygende ceviche på kulmule og avokado og tænkte, at mine forestillinger om byen åbenbart var stærkt uopdaterede.

»Der er virkelig sket meget de seneste fem år«, sagde tjeneren, da vi smalltalkede om byens madliv. »Folk vil i gennemsnit betale 250 kroner mere for et måltid. Hvis regningen for fem år siden lød på 450 kroner, var folk sådan ’det var kraftedeme dyrt’. Nu bruger de i gennemsnit 700-800 kroner, og folk brokker sig ikke«.

Det er rasende interessant og i tråd med den bevægelse, vi har set først i København, hvor borgerne i dag går ud med italienernes naturlighed og hyppighed. Derefter Aarhus, hvor restauratørerne for bare to-tre år siden brokkede sig over, at man ikke kunne få nok indtjening for restauranter med ambitionerne på ryggen af byens fattige studerende og nærige bedsteborgere.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere