Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Carsten Kyster
Foto: Carsten Kyster

Jordbærret er fantastisk og alsidigt, og det er med at udnytte den danske jordbærsæson, så vidt muligt, inden den slutter.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifter: Jordbær i grønt og hvidt

De danske jordbær er et vidunderligt bevis på, at sommeren er kommet. En ny måde at nyde dem på er at inddrage de umodne grønne og hvide jordbær.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvert år venter vi spændt på, at sommeren kommer – og det gør den jo næsten altid. Sammen med de danske jordbær, som er en indikator for, at nu er sommeren vitterlig begyndt.

I år begyndte sæsonen for selvpluk 10. juni. Pluk selv-jordbær finder man mange steder i landet; min egen favorit er Svanholm i Jægerspris.

Jordbær er et vidunderligt bær, som kan meget mere end bare være et bær; man kan fint bruge dets syrlighed, sødme og konsistens på mange andre måder end til desserter og sylt.

Bærret er dejlig finurligt i det salte køkken og skønt at sætte sammen med sommersæsonens råvarer, nu hvor hylden blomster, skvalderkålen topper, roserne springer ud, der er nye danske kartofler, hvide og grønne asparges, ja, der er et væld af råvarer, som fint kan sættes sammen med de skønne danske jordbær.

De røde modne bær kender vi, men de umodne grønne og hvide er skønne med deres faste konsistens og syrlighed, der gør dem perfekte at sylte til både det salte og det søde køkken med diverse eddiker og urter.

Her er mit bud på nye måder at spise jordbær på. Husk nu at spise rigeligt af de skønne bær og sylte, koge kompot og så videre. For lige pludselig er det august, og så slutter den danske jordbærsæson.

Hvide/grønne jordbær med hvide asparges og blå syrener eller hyldeblomst

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Hvide jordbær med hyld, skrubbe og skvalderkål

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Dansk sommer i rispapir med jordbær, gule tomater, forårsløg, hoisinsauce og ristede løg

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Klisterris med jordbær i chili samt shiso og kokosmælk

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden