0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vintest: Kirsebær, støv og trørrede krydderurter gør Chianto Classico til ugens vindervin

Denne uge er der både hvidvin til forretten eller aperitif, rødvin i let og kraftfuld stil og lidt sødt til afslutning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Ugen vinder er en god hverdagsvin fra Italien.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Chianti Classico hører til Italiens – og hele vinverdenens – historiske og bedst kendte vinområder. Der produceres meget vin her mellem Firenze og Siena i det centrale Toscana, og der kan være endog meget stor forskel på vinenes stil og kvalitet. Hoveddruesorten er sangiovese, der enten kan optræde alene eller blandes med mindre andele lokale eller internationale druesorter.

I ugens vin er der tale om en ren sangiovesevin og derfor om mange af dennes klassiske toner som kirsebær, jord/støv, tørrede krydderurter og en vis stramhed. Der er god balance mellem vinens mere frugtige element og det krydrede islæt.

Bliv en del af Politikens madunivers!

🥦🌽🥕🥒🍉🍎🍓

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere