Mad

Danskerne flår det nye veganske hakkekød op af køledisken

To nye plantebaserede hakketkødsprodukter sælger over alle forventning, men skaber forvirring hos forbrugeren - den ene indeholder nemlig æg.

Mad
FOR ABONNENTER

Dansk Supermarked og producenten Naturli' er blevet taget på sengen og har nu meldt udsolgt i butikker landet over, efter at kæden 2. januar lancerede et nyt, plantebaseret 'kød'-produkt, Naturli' Hakket, i 600 butikker.

Produktet, der er skabt til at ligne og smage så meget som muligt som hakket kød, fik stor opmærksomhed, da Politiken skrev om det i december, og tilsyneladende har kunderne ikke glemt produktet.

»Det har simpelthen været revet væk i alle landets butikker. Vi øger produktionen hele tiden«, siger Christian Toft, Dansk Supermarked, der ikke vil gå ud med konkrete salgstal. Men ifølge Naturli' var planen at sælge 300.000 kilo af det nye plantefars. Det tal skal formentlig opjustereres.

Produktet er en del af den megatrend mod det grønne køkken og det veganske køkken, som fik et stort kommercielt gennembrud i 2016.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce