0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Kritik af veganske produkter: Fyldt med tilsætningstoffer, kinesisk sojamel og palmeolie

Det plantebaserede og veganske er hot – men er det også godt?Det sår flere kritikere tvivl om, da mange veganske erstatnings-produkter er fremstillet af råvarer fra udlandet og fyldt med tilsætningsstoffer, soja og palmeolie, der skader klimaet, lyder kritikken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forestil dig en vare i supermarkedet, der er fuld af tilsætningsstoffer og hjælpemidler, rørt op på en fabrik, består af sojapulver og palmeolie fra Kina, er pumpet med op til flere vitaminer, tilsat farvestof for at få det til at ligne noget, det ikke er, sødet med sukker – og i øvrigt er ikke-økologisk.

En sådan vare ville de fleste politisk bevidste forbrugere gå i en stor bue uden om.

Men sådan ser ingredienslisten ofte ud på supermarkedernes plantebaserede produkter, der skal erstatte kød, mejeriprodukter og æggeprodukter.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce