Du risikerer at gå forgæves: Nyt effektivt våben mod madspild kan give tomme hylder
Butikker kan skære 10 procent af deres madspild ved at få it-systemer til at købe fornuftigt ind, viser dansk forskning. Det vil betyde oftere udsolgt, men friskere varer.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningI dagligvarebutikker såsom Netto og Føtex bliver der hver dag sorteret datovarer fra. Det er varer, som lægges i en separat boks, når de er ved at være for gamle, og sælges billigere end ellers. Formålet er blandt andet at undgå madspild. Her er en kvinde i gang med at lede efter datovarer i et supermarked. Arkivfoto: Finn Frandsen