Når Martin Kongstad næste gang ser, at ret nr. 7 på menuen på Søllerød Kro er oksekød eller sødmælkskalv, vil han høfligt bede om at få noget andet. Og burgerrestauranter og bøfrestauranter skal ikke længere vente besøg af anmelderen.
»Jeg vil ikke længere anmelde oksekød«, fortalte Kongstad i weekenden sine lyttere på Radio 24syv, der ikke alle har modtaget beslutningen særlig godt. Mange, især mandlige lyttere, har kaldt det for politisk korrekthed af værste skuffe. Sådan ser Kongstad ikke på det.
»Oksekød står for rundt regnet en tiendedel af dansk klimabelastning, og det er et overskueligt sted at begynde, synes jeg«, fortæller han til Politiken. Oksekød er ifølge forskere mellem 20 og 30 gange værre end f.eks. hvede eller soja, og seks gange værre end grisekød for den globale opvarmning.
Kongstad er samtidig påvirket af oplevelser, hvor en vens sommerhus for et par år siden skyllede væk i regnen, da jorden skred væk under det.
»Siden har mange jeg kender haft årlige oversvømmelser i kælderen, og sidste nytår var jeg til fest på en vej, hvor de var ved at lave et kæmpe anlæg, som skulle opsamle regnvand. Man kan ikke komme uden om, at der er sket noget«, siger han.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her