Oksehaler er ikke den mest brugte del af dyret, men de bliver møre som smør efter flere timers nænsom tilberedning.
Foto: Nadia Mathiasen

Oksehaler er ikke den mest brugte del af dyret, men de bliver møre som smør efter flere timers nænsom tilberedning.

Opskrifter

Dagens opskrift: Braiserede oksehaler med smørstegte rodfrugter

Her indgår rodfrugterne som separat tilbehør. På den måde bevarer du både smag og bid.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser

1 løg

2 fed hvidløg

1,5 kg oksehaler

olie til stegning

2 dl tomatpassata

2 dl oksefond

3 dl rødvin

1 tsk. tørret timian

2 laurbærblade

2 rødbeder

3 gulerødder

1/4 knoldselleri

25 g smør

1/4 bundt bredbladet persille

salt, peber

Sådan gør du:

  1. Pil og hak løg og hvidløg. Brun oksehalerne i olie i en gryde, og sæt dem til side. Kom løg og hvidløg i gryden, og sauter i et par minutter.
  2. Læg oksehalerne tilbage i gryden, tilsæt tomatpassata, oksefond/vand, rødvin, timian og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad oksehalerne simre blidt i ca. 3 timer, eller til kødet er meget mørt. Fjern overskydende fedt fra saucen.
  3. Tag oksehalerne op af gryden og køl dem af, til de kan håndteres. Pluk kødet af benet, og kom det tilbage i saucen. Smag til med salt og peber.
  4. Skræl rødbeder, gulerødder og knoldselleri, og skær dem i grove tern. Smelt smørret på en pande, og lad rodfrugterne stege ved blid til jævn varme i ca. 15 minutter, til de er tilberedt, men stadig har bid. Krydr med salt og peber. Hak persille, og vend det sammen med rodfrugterne. Server med kartoffelmos.

TIP: Brug eventuelle rester af oksehalerne dagen derpå som en ny ret vendt med pasta og parmesan.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce