Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nadia Mathiasen
Foto: Nadia Mathiasen

Oksehaler er ikke den mest brugte del af dyret, men de bliver møre som smør efter flere timers nænsom tilberedning.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagens opskrift: Braiserede oksehaler med smørstegte rodfrugter

Her indgår rodfrugterne som separat tilbehør. På den måde bevarer du både smag og bid.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

1 løg

2 fed hvidløg

1,5 kg oksehaler

olie til stegning

2 dl tomatpassata

2 dl oksefond

3 dl rødvin

1 tsk. tørret timian

2 laurbærblade

2 rødbeder

3 gulerødder

1/4 knoldselleri

25 g smør

1/4 bundt bredbladet persille

salt, peber

Sådan gør du:

  1. Pil og hak løg og hvidløg. Brun oksehalerne i olie i en gryde, og sæt dem til side. Kom løg og hvidløg i gryden, og sauter i et par minutter.
  2. Læg oksehalerne tilbage i gryden, tilsæt tomatpassata, oksefond/vand, rødvin, timian og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad oksehalerne simre blidt i ca. 3 timer, eller til kødet er meget mørt. Fjern overskydende fedt fra saucen.
  3. Tag oksehalerne op af gryden og køl dem af, til de kan håndteres. Pluk kødet af benet, og kom det tilbage i saucen. Smag til med salt og peber.
  4. Skræl rødbeder, gulerødder og knoldselleri, og skær dem i grove tern. Smelt smørret på en pande, og lad rodfrugterne stege ved blid til jævn varme i ca. 15 minutter, til de er tilberedt, men stadig har bid. Krydr med salt og peber. Hak persille, og vend det sammen med rodfrugterne. Server med kartoffelmos.

TIP: Brug eventuelle rester af oksehalerne dagen derpå som en ny ret vendt med pasta og parmesan.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden