4-6 personer
Sådan gør du:
1,5 kilo løg
smør
1 flute
2 spsk. hvedemel
1-1,5 liter oksebouillon
3-4 laurbærblade
2-3 stilke frisk timian
8-10 sorte peberkorn
1 glas hvidvin
lidt cognac
lidt sherryvinaigre
salt og peber
300-400 g gruyere eller comté
Sådan gør du:
- Skræl løgene, og skær dem i tynde skiver. Svits dem langsomt i rigeligt smør, til de er brune og karamelliserede. Det tager sin tid. Vend på dem undervejs, og sørg for, at de ikke brænder på.
- Skær fluten i skiver, og tør dem i en 180 grader varm ovn, til de er helt sprøde.
- Når løgene har fået den rette dybe farve, drysses lidt hvedemel over. Lad melet bage igennem et øjeblik, og tilsæt så bouillonen. Bind laurbærblade, timian og peberkorn ind i et lille stykke gaze, og læg dem i suppen. Tilsæt hvidvin og cognac, og lad suppen simre 15-20 minutter. Fjern derpå krydderierne i gazeposen, og smag til med sherryvineddike, salt og peber.
- Fordel suppen i ovnfaste portionsskåle. Dæk overfladen med skiver af tørret flute, og drys masser af revet ost hen over. Stil skålene ind under grillen i ovnen, og lad dem gratinere, til overfladen bobler og begynder at gyldne. Server øjeblikkelig – men pas på – der er ikke noget, man kan brænde sig sådan på, som løgsuppe!
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter