0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opskrifter: James Price ophøjer det ydmyge løg

Løget kan sagtens klare sig alene, synes James Price, der giver løget lov til at spille førsteviolin.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Løget kan trods dets ydmyge karakter bruges til adskillige retter.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der findes næppe nogen grøntsag, som bruges mere flittigt i køkkenet end løget. Fonder, supper, saucer, gryderetter, farser, de bløde på hakkebøffen og de rå på sildemaden – man kunne blive ved.

I tilberedt form låner løget sin sødmefyldte, runde baggrundsaroma til et hav af retter, og i rå tilstand sin skarpe friskhed.

Men selv om løget som regel spiller andenviolin og akkompagnerer og løfter andre ingredienser, kan det skam godt fungere som solist. Og i dag har løget så fået lov til at være hovedperson i fire retter.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter