Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: Susan Walsh/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump kræver undersøgelse af påstået FBI-overvågning af hans 2016-kampagne

Trump vil have undersøgt, om eventuel overvågning blev iværksat af folk inden for »Obama-administrationen«.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's præsident, Donald Trump, kræver, at det amerikanske justitsministerium undersøger, om forbundspolitiet FBI eller ministeriet selv infiltrerede eller overvågede hans valgkampagne med politiske formål.

Det meddeler præsidenten på Twitter.

Han skriver, at anmodningen vil blive officielt fremsat mandag, og at han vil have undersøgt, om eventuelle forespørgsler eller krav på overvågning eller infiltrering blev foretaget »af folk inden for Obama-administrationen«.

Trumps påstande om, at FBI har spioneret mod ham under valgkampen op til det amerikanske præsidentvalg i 2016, kom første gang frem fredag.

Her antydede han på Twitter, at FBI rekrutterede en meddeler eller plantede en muldvarp på hans kampagnehold.

»Hvis det er sandt - den største politiske skandale nogensinde!«, skrev præsidenten fredag på Twitter.

Den tidligere New York-borgmester Rudolph Giuliani, som i dag er en af Trumps advokater, var hurtigt ude for at lægge en dæmper på den opsigtsvækkende melding.

»Jeg ved ikke med sikkerhed, og det gør præsidenten heller ikke, om der virkelig har været en«, sagde Giuliani til tv-stationen CNN.

Hverken Trump eller Giuliani fremlagde beviser eller indikationer på, at myndigheder skulle have blandet sig under valgkampen.

I forbindelse med særlig anklager Robert Muellers efterforskning af mulige forbindelser mellem Trumps kampagne og Rusland har Trumps folk påstået, at ansatte i justitsministeriet forsøger at undergrave hans styre.

Trump har nægtet, at han skulle have indgået hemmelige aftaler med russerne. Senest i en lang række tweets søndag, hvor han igen betegner Muellers undersøgelse som en 'heksejagt'.

Rusland har også afvist alle anklager om indblanding.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden