Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Susan Walsh/AP
Foto: Susan Walsh/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump kræver undersøgelse af påstået FBI-overvågning af hans 2016-kampagne

Trump vil have undersøgt, om eventuel overvågning blev iværksat af folk inden for »Obama-administrationen«.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's præsident, Donald Trump, kræver, at det amerikanske justitsministerium undersøger, om forbundspolitiet FBI eller ministeriet selv infiltrerede eller overvågede hans valgkampagne med politiske formål.

Det meddeler præsidenten på Twitter.

Han skriver, at anmodningen vil blive officielt fremsat mandag, og at han vil have undersøgt, om eventuelle forespørgsler eller krav på overvågning eller infiltrering blev foretaget »af folk inden for Obama-administrationen«.

Trumps påstande om, at FBI har spioneret mod ham under valgkampen op til det amerikanske præsidentvalg i 2016, kom første gang frem fredag.

Her antydede han på Twitter, at FBI rekrutterede en meddeler eller plantede en muldvarp på hans kampagnehold.

»Hvis det er sandt - den største politiske skandale nogensinde!«, skrev præsidenten fredag på Twitter.

Den tidligere New York-borgmester Rudolph Giuliani, som i dag er en af Trumps advokater, var hurtigt ude for at lægge en dæmper på den opsigtsvækkende melding.

»Jeg ved ikke med sikkerhed, og det gør præsidenten heller ikke, om der virkelig har været en«, sagde Giuliani til tv-stationen CNN.

Hverken Trump eller Giuliani fremlagde beviser eller indikationer på, at myndigheder skulle have blandet sig under valgkampen.

I forbindelse med særlig anklager Robert Muellers efterforskning af mulige forbindelser mellem Trumps kampagne og Rusland har Trumps folk påstået, at ansatte i justitsministeriet forsøger at undergrave hans styre.

Trump har nægtet, at han skulle have indgået hemmelige aftaler med russerne. Senest i en lang række tweets søndag, hvor han igen betegner Muellers undersøgelse som en 'heksejagt'.

Rusland har også afvist alle anklager om indblanding.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden