0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Landbrugspolitisk rådgiver: Skal Danmark virkelig være verdens ammoniakfyldte kødfabrik?

Set med klima- og miljøbriller er Danmark altså verdens bedste til at lave den ringeste fødevareproduktion.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De færreste ved, hvor meget Danmarks kolossale produktion af kød og mejeri belaster klimaet.

Alene den årlige produktion af over 31 millioner svin og halvanden million kvæg udleder 19 procent af landets samlede klimagasudledning. Så mange landbrugsdyr er der i Danmark. Vi ser dem bare ikke, for de fleste er spærret inde i dyrefabrikkerne.

Ud over klimabelastningen gør de mange dyr – og dyrkningen af foder til dem – stor skade på miljø, landskab, biodiversitet og folkesundhed. Oveni skal lægges den elendige dyrevelfærd, hvor prægtige dyr henslæber korte liv indespærret i bure og båse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts