0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Forstander på Suhrs Højskole: Drop den dårlige samvittighed over lette løsninger og nyd maden

At børnefamilierne nedprioriterer tiden i køkkenet, er ikke bare forståeligt, men helt uundgåeligt, hvis man da ikke er superrutineret og bruger køkkenet som et kreativt frirum.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Marquard Otzen/per.marquard.otzen@pol.dk
Arkivtegning: Per Marquard Otzen/per.marquard.otzen@pol.dk
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måltidet er et socialt samlingspunkt, som ifølge Politikens leder (2. dec.) starter med, at vi skal bruge tid på at koge kartofler, lave salat og grille en kylling.

Anledningen til lederen er Madkulturens årlige undersøgelse af vores madvaner. Den viser et fald i tiden, vi bruger på at sætte aftensmaden på bordet. Det mener lederen er en deprimerende og trist statistik.

Som forstander på Danmarks eneste madhøjskole burde jeg vist ikke være uenig. Hos os bruger de unge mennesker mellem 3 og 5 måneder til at fordybe sig i madhåndværk, madkundskab og madkultur. At spise hovedparten af ugens måltider et sted, hvor tid ikke er en begrænsende faktor, er et helt vildt privilegium! God hjemmelavet mad, helt fra bunden. Hver dag.

Alligevel vil jeg opponere mod den dårlige samvittighed i forhold til at vælge lette løsninger i en fortravlet hverdag.

Danmark er et af de rigeste og mest lige lande med højest erhvervsfrekvens blandt børnefamilier, fordi både mor og far ofte har fuldtidsarbejde. Uanset om de fortsat bor sammen. At børnefamilierne nedprioriterer tiden i køkkenet, er ikke bare forståeligt, men helt uundgåeligt, hvis man da ikke er superrutineret og bruger køkkenet som et kreativt frirum. Det er vist de færreste forundt.

Skal vi styrke vores madkultur, skal vi styrke madkundskaben og madhåndværket blandt vores børn og unge både i institutions-, skole- og fritidslivet

Madklubber og fællesspisning kan måske råde bod på det, men ellers må vi som forbrugere og samfund stille krav til, at de færdige løsninger, vi har at vælge mellem, skal være velsmagende og lødige både i et sundheds-, dyrevelfærds- og klimaperspektiv.

Og så kunne man måske også ønske sig, at Politikens lederskribenter var lige så nuancerede i forhold til vores manglende tid i køkkenet, som de er i