Tegning: Roald Als/POLITIKEN
Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Kulturchef vil have populismen tilbage på venstrefløjen: »Det er kun godt, at folk er vrede«

Venstrefløjen skal tilbage til kritikken af magten og eliten, hvis den vil have flertallet af vælgerne i ryggen. I dag er det højrefløjen, der indkasserer alle de lette politiske point, mens venstrefløjen ikke for alvor tør tale om økonomi, indvandrere og nationalstat. Venstrefløjen må finde tilbage til sine populistiske rødder, mener den venstreintellektuelle forfatter og kulturchef på Aftonbladet, Åsa Linderborg.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Venstrefløjen er holdt op med at beskæftige sig med emner, som optager vælgerne. På et tidspunkt, hvor verden burde ligge åben for dens synspunkter, er venstrefløjen ved at lukke sig om sig selv med et forfejlet fokus på små værdi- og identitetspolitiske mærkesager. For mens uligheden vokser, velfærden skrumper og eliten skummer fløden, taler de venstreorienterede anno 2018 dunder om kødfrie dage og kønspolitiske krænkelser.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce