Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jørn Villumsen/Politiken-Tegning
Arkivtegning:: Jørn Villumsen/Politiken-Tegning

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Formands--skabet i Musik--forlæggerne: Det en katastrofe for musikken, at DR nu lukker for P8 Jazz

Hvor farlig kan jazzen være?

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ærgerligt at konstatere, hvor lidt politikerne og DR reelt interesserer sig for den sprudlende diversitet i dansk musik. Hvis de er glade for at lytte til de kunstnere, som sætter Danmark på det kulturelle verdenskort, burde de forstå, at man må have radioplatforme som P8 som en del af vort mediebillede.

Men ingen må tilsyneladende være i tvivl: Jazzmusikken er farlig, hvis DR’s anvisninger gennem mange år skal stå til troende.

Tænk, hvis også vores børn bare en sjælden gang imellem kunne få lov til at lytte med til denne forunderlige verden

I 2011 gav DR den sin egen platform, P8 Jazz. Køb jer en dab-radio, lød budskabet: Lyt løs, alle I jazzinficerede, men befri alle os andre fra det onde. I får 24 timer i døgnet jeres helt eget musikreservat, og til gengæld slipper alle vi andre for støjende saxofoner og ustyrlige improvisationer på samtlige DR’s andre flader. Herefter var der forbud mod jazz på P2, P3 og P4.

Når P8 Jazz snart lukkes ned, er det en katastrofe for jazzen. For trods genvordighederne med dab-kanalerne var 24 timers døgnradio selvfølgelig ikke at kimse ad. Det lykkedes faktisk DR at skabe en populær kanal, men altså kun for de smittede.

Nu flytter DR så hele reservatet til fredag fra kl. 18 til 23.30 på den bredere P2, retfærdiggør det med, at jazzen får mulighed for at nå ud til flere lyttere – men altså i langt færre timer om ugen.

Tænk, hvis man på de andre kanaler, i almindelige eftermiddagsprogrammer eller i natradioen, også kunne blive begunstiget med musik, hvor man ikke lige kan regne den næste tone ud, men hvor man kan blive overrasket af at høre en improviseret saxofon. Og tænk, hvis også vores børn bare en sjælden gang imellem kunne få lov til at lytte med til denne forunderlige verden.

DR ønsker at opprioritere dansk musik ved at hæve andelen fra 40 til 48 procent, men skærer samtidig 40 procent af sendeminutterne væk! Og det rammer i særlig grad jazz med lukningen af P8, der ellers generelt er ganske åben over for ny dansk musik.

I Danmark er vi rige på jazz, så rige, at vi kommer langt ud i verden med den. Over hele verden spilles der dansk jazzmusik på kanaler med masser af lyttere, og den streames i store mængder i hele verden. Det er da fint, at jazz nu igen skal kunne høres på en dansk fm-kanal som P2, men kun i 5 ½ time fredag aften.

Hvor farlig kan jazzen være?

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden