Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Der er fuld smæk på fedmen i Bar Pastas cacio e pepe, hvor der (heldigvis) ikke er sparet på osten.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Anmelderne anbefaler 6 gode spisesteder med pasta på menuen

Er du pastasulten? Ibyens restaurant- og cafeanmeldere viser vej.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

David A. Dyrholm Nielsen

Bar Pasta

Åh, den cacio e pepe. Jeg drømmer stadig om den. At kunne frembringe rendyrket velsmag med få ingredienser, er det italienske køkkens måske største triumf, og hos Bar Pasta på Nørrebro går de helt traditionelt til værks. Pecorino og parmesan omdannes under omrøring med pastavand og ristet sort peber til en tyktflydende sauce, der smyger sig om hvert et strå af velkogt spaghettoni i en møffet hinde af ostet herlighed. Skønt.

Bar Pasta. Vedbækgade 13, Kbh. N.



Wilhelm

Det ser måske mærkeligt ud med en vildtrestaurant midt i pastaguiden, men man skal ikke skue vildanden på fjerpragten. For bag komfuret på Wilhelm står svenske Kristofer Josefsson, der i en længere årrække har arbejdet i Italien. Derfor kan han tilsyneladende ikke dy sig for at snige en pasta ind hist og her, og der er ikke en finger at sætte på håndværket. Senest fik jeg gnocchi med morkler og timian, og der var skovbund og pinjetræer i hver en himmerigsmundfuld.

Wilhelm. Nikolajgade 18, Kbh. K.

Lærke Kløvedal

Barabba

»Findes det her sted???«. Min veninde, sangerinden, så sig vantro omkring, mens hun lykkeligt proppede spaghetti i munden uden at vide, at hun sad midt i restaurationsbranchens bedst gemte hemmelighed. Med et køkken, der har åbent til kl. 02 (!), indfrier Barabba sultne drømme og kræsne næser, når man har fri på skæve tidspunkter. Køkkenet er moderne italiensk og vanedannende, Riccardo Marcon (tidligere sommelier på Nomas 108) er en af byens bedste tjenere, og naturvinene er i en klasse for sig.

Barabba. Store Kongensgade 34, Kbh.

Mangia

Alt foregår i løb på Mangia, hvor de mandlige tjenerne ligner Versace-modeller fra 90’erne, og negronierne kastes over disken. Menuen skifter dagligt, men både gnocchi og tortellini er i høj kurs hos de trofaste stamgæster, der i fast pendulfart bevæger sig mellem Mangia og søsterrestauranten, den også altid glimrende Bevi Bevi. De dyre flasker findes i kælderen, og natten kan begynde.

Mangia. Bagerstræde 9, Kbh. V

Morten Hjortshøj

Gnam gnam

Vil du have ternet dug, Chianti-bastflasker i loftet og Eros Ramazzotti i højtaleren (og det kan man jo godt have brug for en gang i mellem) er Gnam Gnam på Amagerbrogade ikke stedet. Her er cafeteriastemning med plastikstole og store vinduer, og ægteparret Barbara og Roberto Ippolito synes primært at have én ting for øje: la cucina. Prøv deres mere end almindeligt lækre pasta allamatriciana med svinekæbeflæsk eller carbonaraen, der skrues sammen til perfektion. Langt det meste er hjemmelavet, portionerne er store til prisen, og du er selv ude om det, hvis ikke du smager en dessert fra montren, hvor Roberto viser sine gedigne konditor-skills.

Gnam Gnam Pasta & Sweet. Amagerbrogade 146, Kbh. S.

Rufino’s Osteria

I 2016 rykkede et hold italienere ind i kælderlokalerne på Strandgade på Christianshavn, hvor restaurant Christian Firtal i årevis huserede. Med sig har de romerske retter og masser af genialt gode pastaretter, der dagligt skifter og fremgår af tavlen ved indgangen. Prøv for eksempel deres fettucine putanesca eller udgaven med safran, vilde svampe og parmigiano. Pastaretterne ligger på 130-180 kr., og portionerne er ikke store, så Rufino’s er langtfra byens billigste pastapusher. Til gengæld er både mad, vin og betjening ren amore.

Rufino Osteria. Strandgade 14, Kbh.


Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Peter Hove Olesen

Rygtet siger, det er Københavns bedste fastelavnsbolle:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og tjekke ud denne februar

Martin Slottemo Lyngstad

Sauna, kolde gys og dyp i kulden:  Den store guide til vinter­badning i København

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Minimer (PR), Darcy's Kaffe (Louise Herrche Serup), Lille Petra Café (PR) og Burger Shack (Ivan Boll)

Burgerdarling og et forladt vandværk:  Her er 7 nye steder, du skal kende i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Sunor Wind/Unsplash

Bliver det årets store madtrend?  Her er 8 ting, du skal spise og drikke denne januar

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til de saftigste bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats 2019:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Anmeldelser

Guider

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts