Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mulgeo
Pr-foto: Mulgeo

Hos Mulgeo er der seks blinis på menukortet, som bliver opdateret regelmæssigt efter sæsonens råvarer.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor meget mere nørdet kan madscenen lige blive? I dag åbner Københavns første blinis-bar

Blinis med nordiske råvarer. Sådan lyder konceptet hos Mulgeo, Københavns første blinis-bar, der i dag åbner i en lille stade i Torvehallerne.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måske gik du og troede, at København efterhånden havde fået enhver lille, mærkelig gastronomisk niche dækket.

Lige meget, om det er pommes frites med bladguld (!) hos Sliders, veganske pølser og hotdogs hos Plantepølsen eller stir fried ice cream hos Øriginal Is, du har lyst til – hovedstaden står klar til at stille din fuldstændig specialiserede sult.

Men et spisested, der kun fokuserer på blinis, har vi ikke. Indtil nu.

Vi åbner noget, der ikke allerede findes

I dag åbner Mulgeo nemlig i en stade i Torvehallerne.

Her laver de udelukkende de små luftige russiske pandekager, men i stedet for at toppe dem med creme fraiche, rødløg og fiskerogn, som man kender dem, har de tænkt sig at bruge lokale nordiske råvarer og i det hele taget rykke ved vores forestillinger om, hvad en blinis er. En slags højtbelagt blinis, er tanken.

Lige lovlig nichepræget?

»Egentlig betyder blinis bare ’pandekage’ på russisk. Og når folk siger, at det er en traditionel russisk ret, er det både rigtigt og forkert«, forklarer Anastasia Valentin Rasmussen, der sammen med sin mand Thomas åbner Mulgeo, da Ibyen møder dem i Torvehallerne.

Hun er selv født i Rusland og har boet i Danmark, siden hun kom hertil som udvekslingsstuderende på CBS.

»Det, man i dag forbinder med blinis, altså en lille pandekage med fiskerogn, blev opfundet under tsartiden, fordi de rige skulle have noget, de kunne spise deres kaviar til. Da revolutionen kom, tog de den med sig til udlandet, hvor det blev en kendt ret. Men det er altså ikke noget, de almindelige russere spiser«.

Er I ikke bange for, at konceptet bliver lige lovlig nichepræget?

»Netop fordi det er en niche, tænker vi, at det er noget, folk vil kunne lide. Vi åbner noget, der ikke allerede findes. De seneste par dage har vi haft lidt soft opening og har allerede nu fået virkelig god respons«.

Vi går jo også ind i stenbiderrognsæsonen nu, så vi har også en blinis med stenbiderrogn, fermenteret hvidkål og lidt brunet smø

Naturvin fra Spanien

Bag disken hos stade 5A i hal 2 er to medarbejdere i fuld gang med at forberede blinis. Nænsomt smører de en svampecreme ud til kanten af pandekagerne og lægger tyndt skårede kinaradiser ovenpå.

I alt kommer der til at være seks forskellige blinis på kortet, der vil skifte regelmæssigt. Priserne ligger mellem 35 og 48 kroner per styk eller tre for 115-120 kroner. Lige nu er der for eksempel en med laks og peberrod, en med kammusling og fennikel og en med knoldselleri, kerner og kornblomster.

Hvis du vil lave noget af høj kvalitet, bliver du også nødt til at bruge gode råvarer. Det er lidt, ligesom når cafeer skriver, at de har ’free wifi’. , Sherlock!

»Vi går jo også ind i stenbiderrognsæsonen nu, så vi har også en blinis med stenbiderrogn, fermenteret hvidkål og lidt brunet smør«, siger Anastasia Valentin Rasmussen.

Mulgeo
Pr-foto: Mulgeo

Men man bliver vel ikke mæt af tre blinis?

»Jo, det gør man faktisk. De mætter overraskende meget«, svarer Anastasia Valentin Rasmussen.

Til at skylle pandekagerne ned er der en mousserende naturvin fra Spanien, som kommer til at ligge til 95 kroner per glas. Ideen er, at blinis kan blive et alternativ til tapas eller sushi, fortæller Anastasia Valentin Rasmussen.

»De fleste tænker på kaviar, nytårsaften og festlige receptioner, når de tænker på blinis. Vi vil gerne give blinis et nordisk tvist og gøre det til en hverdagsluksus«, siger Anastasia Valentin Rasmussen.

Det er helt sikkert planen, at vi skal udvide

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad med ingredienserne, er de økologiske?

»Det er de, ja, men er vi ikke efterhånden nået dertil, hvor man ikke behøver at gøre opmærksom på det? Hvis du vil lave noget af høj kvalitet, bliver du også nødt til at bruge gode råvarer. Det er lidt, ligesom når cafeer skriver, at de har ’free wifi’. No shit, Sherlock!«.

Planer om at udvide

Anastasia og Thomas Valentin Rasmussen har i mange år forhandlet Hansen Is, men har med tiden fået lyst til at starte deres eget op.

Først kom navnet Mulgeo, der betyder noget i retning af ’at udvinde’ på latinsk, til Anastasia. Sidenhen også ideen om, at det skulle være nordisk blinis, de ville lave.

Ægteparret har allerede nu planer om, at Mulgeo skal ligge flere steder i byen.

»Nu starter vi her i Torvehallerne, men vi kunne også godt ligge i Magasin for eksempel. Og på Store Strandstræde. Det er helt sikkert planen, at vi skal udvide«.

Mulgeo. Torvehallerne, hal 2 stade 5A. Åbner i dag klokken 15.00.

Læs mere:

IBYEN

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt