Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Sanger Thøger Dixgaard er gæsteredaktør i denne uges udgave af Ibyens brevkasse.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thøger Dixgaard svarer i kærlighedsbrevkassen: Hvad stiller man op, når drømmedaten ikke vil mødes igen?

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ibyens brevkasse giver dig hver tirsdag syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig københavner ind som medredaktør, så de sammen kan give dig love – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål

Jeg var for et halvt år siden på drømmedaten, det var hyggeligt, sjovt og faktisk helt perfekt. Men min drømmemand er ikke enig og vil ikke se mig til anden omgang. Jeg er af den klare overbevisning, at han tager fejl, men hvor længe må man gå og håbe, at han finder ud af det?

Hvor aggressiv kan jeg være i min anden runde af forførelse? Skal jeg begynde at handle i hans Netto eller løbe i hans park?

Og hvor aggressiv kan jeg være i min anden runde af forførelse? Skal jeg begynde at handle i hans Netto eller løbe i hans park? Eller skal jeg bare skrive en god gammeldags sms og spørge ham ud igen igen?

Hilsen kvinden, der har fundet manden

Ugens gæsteredaktør, Thøger Dixgaard

Jeg fornemmer, at mange (læs: de fleste) går igennem netop det dilemma. Hvis man skal give feedback i kærlighedskvalernes navn, er det mest effektive, man kan gøre, at tage udgangspunkt i sin egen personlige erfaring. Og så er det heldigt, at jeg har stået i din situation et par gange.

Er den eneste ene én, der ikke synes det samme om dig?

Det har været nogle vidt forskellige personer, og jeg har været et nyt sted i mit liv hver gang. Men én ting, der går igen, er, at jeg forud for en falden-pladask har været i en situation, hvor jeg har tænkt: »Det er sgu meget fedt bare at være mig«, og så kommer der én, pludselig og med lynets hast fra en blind vinkel og bang. Ensomhed, ængsteligt afsavn og lørdagsslik om tirsdagen.

Med tiden har jeg været god til at efterrationalisere med denne tanke: »Nå, det er nok menneskets natur, at man ikke må have det godt for længe ad gangen«, for så lige så stille at arbejde mig op til næste dødsslam. De perioder, hvor jeg har stået i din situation, har også været de perioder, jeg har været mest selvmedlidende og jaloux og kigget på andre og tænkt »Hvorfor kan de og ikke jeg stakkel?«.

Jeg tror, der er noget meget større på spil end held og ’den eneste ene’. Det her er vildere. Jeg tror nemlig, at mennesker, der kalder sig kærester, på et eller andet plan har sagt ja. Ja til en person, der engang var fremmed, forsøgt at sætte sig i deres sted og give dem en chance. Det er kærlighed: at de har sagt ja. Der er også nogen, der bliver gift, så de kan betale mindre i selskabsskat, det er en helt anden historie.

Men har du sagt ja? Jeg prøver selv. Jeg tror, vi kan nå det. Jeg vil afsluttende komme med et spørgsmål i form af et svar: Er den eneste ene én, der ikke synes det samme om dig?

Kh Thøger


Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Det korte svar er: Han er bare ikke vild med dig.

Det lange svar er: Vi er en generation af rom-com-seere, der tror, der findes perfekte første dates, men det er simpelthen en hollywoodmyte. Det er kun de flade karakterer på film, der kan lære hinanden at kende på en enkelt aften.

Annonce

Du giver selv et par bud på, hvordan du kan vinde hans hjerte. Hvis du vil gå all in på romantisk komedie, kan du klæde dig ud som hans barnepige/fodboldtræner/aftenskolelærer og over en årrække opbygge en sensuel fortrolighed for så i næstsidste akt at afsløre din identitet. Det hele ender med et tantekys, en grådkvalt monolog i noget tungt regnvejr og så nogle rulletekster, der afslører, at Weinstein stod bag hele lortet.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Næh du, lad os stoppe med at græde over spildt mand (m/k). Der er mange mennesker derude, der ikke vil røre vores hjerter med en ildtang, men dem om det. De er sikkert alligevel sådan nogle, der viser sig at snyde med kørselsfradraget og kun tørrer de synlige overflader af.

Jeg synes i stedet, vi skal tænke over al den tid, vi spilder på at have vores forelskede hoveder oppe i egen ende. Tænk på, hvor mange bøger vi kunne have skrevet med den kreativitet, som blev brugt på at planlægge halvfulde kærlighedserklæringer over WhatsApp.

Jeg tror fuldt og fast på, at vi kunne stoppe klimaforandringer, hvis vi kunne tappe den spildenergi, vi bruger på følelsesmæssigt arbejde for relationer til folk, vi af alle mulige gode grunde ikke skal være kærester med. For bare rolig, der kommer altid en sød sjuft og en metro til.

Har du kærlighedskvaler? Skriv til Ibyens brevkasse på hjerte@pol.dk

Læs mere:

IBYEN

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Lars Skaaning

Gamle natklubber, mysterier og bynørderi:  6 gode podcast, du skal høre, hvis du savner Københavns byliv

Miriam Dalsgaard

Quiz og vind med Ibyen:  Kan du genkende udsigten? Hvorfra tror du, disse 5 fotografier er taget?

Emma Sejersen

Se listen:  100 ting at glæde sig til, når verden er blevet fikset

Ditte Lysgaard Holm

Politikens madanmelder:   Sæt gaflen i disse 10 bøger, hvis du også savner gå ud og spise

Spil og vind med Ibyen:  Keder du dig? Her er puslespil, du kan fordrive tiden med

Mads Nissen

Mere end 30 anbefalinger:  Her er Københavns bedste takeaway til din corona­karantæne

Screendump fra YouTube

6 danse, du skal lære på Tik Tok derhjemme

Mik Eskestad

Se med hjemmefra:  Danske forfattere skriver tekster fra corona­isolation. Nu bliver de til teater på din skærm

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Her er 17 steder, du kan gå til koncert, i biografen og på museum uden at gå uden for en dør

Bob Walker/Unsplash

Savner du også selskab?  Bekæmp din ensomhed med livestreaming fra zoologiske haver

Martin Lehmann

Oplev det her:  Pilou Asbæk, Ellen Hillingsø og 133 andre danske skuespillere har optaget et nyt teaterstykke på deres mobiltelefoner

Arbejdermuseet

Se billederne:  Føler du dig spærret inde? Så tænk på dengang, en familie på Nørrebro delte en lejlighed på 9 kvadratmeter

Cory Benford-Brown

Her er 5 måder, det lokale forretningsliv forsøger at få din hjælp på

Ingen fester? Intet problem:  Mikkeller har åbnet en digital ølbar. Og det er bare en af 6 festlige nyheder

Per Folkver

Ibyen guider:  Her er 7 af Københavns helt særlige træer, du kan udforske på din gåtur

Joshua Weissman

Madskribent:  5 virkelig gode mad­programmer, du kan streame gratis

Masser af tips til takeaway:  Her er Københavns 20 bedste måltider, der gør dig mæt for max 100 kr.

Joachim Adrian

Weekendguide:  Med alle disse tips kan du proppe dagene med musik, kunst, film, teater og mad

Miriam Dalsgaard

Ibyen guider:  5 steder at gå tur i København uden at rende ind i en masse mennesker

Hvad giver man sig til, når corona har lukket byen ned? Sanger Nana Nørgaard giver sine bedste bud