0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dit liv bliver aldrig rigtig spændende, hvis du ikke ydmyger dig selv lidt på kærlighedens alter

Ibyens brevkasse giver lindrende råd til sårede hjerter. Denne uge er kulturjournalist og kritiker Linea Maja Ernst gæsteredaktør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emil Asmussen
Foto: Emil Asmussen

Kulturjournalist og anmelder Linea Maja Ernst er ugens gæsteredaktør i Ibyens brevkasse.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse

Må man invitere sin veninde på date? Det er et ret nyt venskab, men jeg kan allerede mærke, hun er en, jeg gerne vil have i mit liv. Men er det mon min fascination af hende, eller mit store behov for kærlighed, der gør, at jeg nu vil have andet end venskab fra hende?

Skal jeg satse butikken og gøre 2021 til gåpåmodets år eller vente på, at verden åbner op, og der er andre, jeg kan blive vilde med?

Skal jeg satse butikken og gøre 2021 til gåpåmodets år eller vente på, at verden åbner op, og at der er andre, jeg kan blive vilde med? Jeg tror, jeg har brug for hende, men jeg ved ikke helt som hvad eller hvordan.

Kh forvildet

Gæsteredaktør Linea Maja Ernst:

Kære forvildede

Jeg spejler dit brev helt inderligt. Min primære sindstilstand er forvirring, skarpt forfulgt af besværlig, spontan forelskelse. Som overtænkende romantiker kommer man ofte til at hyper-fokusere på sin egen forvirring og tror, man skal tænke sig ud af den – hvilket kun svarer til at hælde yderligere tændvæske på den levende fakkel, man er blevet til.

Du spørger, om du mon har lyst til at date din veninde på grund af din fascination af hende eller dit store behov for kærlighed – men darling, hvorfor ikke begge dele? Du ønsker dig et forhold; hun er vidunderskøn; så er der virkelig kun den konflikt, du selv gør det til. I stedet for at fokusere på at du ikke helt kan gennemskue dine følelsers udspring, så læg mærke til, at de peger i cirka samme retning.

Livet bliver aldrig en spændende film, hvis man ikke ydmyger sig selv lidt på kærlighedens alter

Medmindre du kan mærke, at du ville være uinteresseret, hvis ikke lige ’Lockdown 2: Electric Avenue’ havde lagt sig som et verdensomspændende kollektivt cockblock, og din interesse primært handler om et hudsult-with-benefits-begær. Så ja. Man må. Gør det. For vores allesammens skyld.

Livet bliver aldrig en spændende film, hvis man ikke ydmyger sig selv lidt på kærlighedens alter. Men gåpåmod behøver ikke at være kamikaze-hidsigt, hvor man sætter ild til sin egen værdighed og tager hovedspring ud på de 70.000 favne.

Pisk diskret en tvetydig date-stemning op, stød kejtet knæene sammen under bordet, måske bliver det elektrisk, hvis ikke kan I fortsætte venskabet (low risk, high reward, ærlig talt). Så kan du i stedet lune dig karantænen ud ved den pikante længsels-dynamo, som uforløste venneforelskelser udgør, hvis man lader dem passe sig selv; der har du for alvor en eternal flame.