Sådan smelter du chokolade i mikroovnen, så du får et blankt og fat resultat.
Foto: Ditte Valente

Sådan smelter du chokolade i mikroovnen, så du får et blankt og fat resultat.

Mad

Guide: Sådan smelter du chokolade i mikroovnen

Overtrækschokolade skal have den korrekte temperatur for at give et blankt og fast resultat. Dette er en metode til at smelte chokolade, så den ender med at være 31 grader for mørk chokolade, 30 grader for lys chokolade og 28 grader for hvid chokolade – sådan cirka.

Mad

Du skal bruge:
- En hvilken som helst mikrobølgeovn
- En plade rimelig god chokolade (Den relativt billige Lindt fra bl.a. Netto er udmærket. Vent med de dyrere chokolader, til du har håndelaget.)
- En tynd plastikskål eller fødevarebeholder af Tupperware-typen – skålen må endelig ikke være tyk og dermed god til at holde på varmen!

Sådan gør du:
1. Hak chokoladen i stykker. Hæld chokoladen i beholderen, og sæt den i mikrobølgeovnen. De professionelle sætter mikroovnen på den højeste effekt, men du kan også bruge lavere effekt og dermed få lidt bedre kontrol.

2. Varm chokoladen i 30 sekunder. Tag den ud, og rør rundt. Derefter skal den have 20 sekunder. Tag den ud, og vend godt rundt. Derefter sættes den ind i 10 sekunder ad gangen, indtil cirka halvdelen af chokoladen er smeltet. Jo mere chokolade, du smelter, jo længere tager det. Rør godt rundt, så varmen fordeler sig ligeligt.

3. Sæt nu chokoladen i mikroovnen i 5 sekunder ad gangen. Når der er cirka en tredjedel usmeltet chokolade tilbage, vender du rundt i chokoladen, indtil de sidste klumper er smeltet. Er der klumper, der ikke vil smelte, giver du den 1-2 sekunder i mikroovnen og rører videre.

4. Mål temperaturen med et termometer. Den skal ende på 31 grader for mørk chokolade, 28 grader for hvid. Chokoladen er nu klar. Test den eventuel ved at dyppe en ske i den og lade skeen ligge et par minutter. Chokoladen skal gerne størkne hurtigt og blankt.

5. Når du har overtrukket med chokoladen, bør du straks stille den køligt. F.eks. i garagen eller i bryggerset eller højst 10 minutter i køleskabet.

Tip:

Hvis temperaturen uheldigvis kommer over de 31 grader, f.eks. 34 grader, gør det ikke så meget, så længe der stadig er klumper i chokoladen. Rør rundt, og håb på, at temperaturen falder.

Hvis du er kommet til at ødelægge chokoladen, og den ikke vil størkne ordentligt, kan du redde den ved at hælde mere hakket chokolade i (svarende til en fjerdedel af mængden i skålen). Rør rundt, og brug mikroovnen forsigtigt, hvis klumperne ikke helt vil røres ud.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce