Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Sådan smelter du chokolade i mikroovnen, så du får et blankt og fat resultat.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Sådan smelter du chokolade i mikroovnen

Overtrækschokolade skal have den korrekte temperatur for at give et blankt og fast resultat. Dette er en metode til at smelte chokolade, så den ender med at være 31 grader for mørk chokolade, 30 grader for lys chokolade og 28 grader for hvid chokolade – sådan cirka.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du skal bruge:
- En hvilken som helst mikrobølgeovn
- En plade rimelig god chokolade (Den relativt billige Lindt fra bl.a. Netto er udmærket. Vent med de dyrere chokolader, til du har håndelaget.)
- En tynd plastikskål eller fødevarebeholder af Tupperware-typen – skålen må endelig ikke være tyk og dermed god til at holde på varmen!

Sådan gør du:
1. Hak chokoladen i stykker. Hæld chokoladen i beholderen, og sæt den i mikrobølgeovnen. De professionelle sætter mikroovnen på den højeste effekt, men du kan også bruge lavere effekt og dermed få lidt bedre kontrol.

2. Varm chokoladen i 30 sekunder. Tag den ud, og rør rundt. Derefter skal den have 20 sekunder. Tag den ud, og vend godt rundt. Derefter sættes den ind i 10 sekunder ad gangen, indtil cirka halvdelen af chokoladen er smeltet. Jo mere chokolade, du smelter, jo længere tager det. Rør godt rundt, så varmen fordeler sig ligeligt.

3. Sæt nu chokoladen i mikroovnen i 5 sekunder ad gangen. Når der er cirka en tredjedel usmeltet chokolade tilbage, vender du rundt i chokoladen, indtil de sidste klumper er smeltet. Er der klumper, der ikke vil smelte, giver du den 1-2 sekunder i mikroovnen og rører videre.

4. Mål temperaturen med et termometer. Den skal ende på 31 grader for mørk chokolade, 28 grader for hvid. Chokoladen er nu klar. Test den eventuel ved at dyppe en ske i den og lade skeen ligge et par minutter. Chokoladen skal gerne størkne hurtigt og blankt.

5. Når du har overtrukket med chokoladen, bør du straks stille den køligt. F.eks. i garagen eller i bryggerset eller højst 10 minutter i køleskabet.

Tip:

Hvis temperaturen uheldigvis kommer over de 31 grader, f.eks. 34 grader, gør det ikke så meget, så længe der stadig er klumper i chokoladen. Rør rundt, og håb på, at temperaturen falder.

Hvis du er kommet til at ødelægge chokoladen, og den ikke vil størkne ordentligt, kan du redde den ved at hælde mere hakket chokolade i (svarende til en fjerdedel af mængden i skålen). Rør rundt, og brug mikroovnen forsigtigt, hvis klumperne ikke helt vil røres ud.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden