0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Din mad smager bedre med tungt bestik

Såvel glas som musik har enorm indflydelse på, hvor godt vi kan lide maden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Du skal have gæster. Blikket er rettet direkte mod skuffen med bestik. Skal det være det nye, lette alubestik eller det tunge, gamle sølvbestik, der skal flankere tallerkenerne? De færreste ved, at den beslutning, du træffer, får store konsekvenser for, hvor stort et uhmm der lyder, når maden møder gæsternes munde.

Men det ved Charles Spence. Han er professor i fødevarepsykologi ved Oxford University og medforfatter til bogen ’The Perfect Meal’, hvor han skriver om, at hvordan alle vores sanser påvirker opfattelsen af et måltid.

LÆS ARTIKEL

»På en hotelrestaurant i Edinburgh samlede vi 160 mennesker. Halvdelen af bordene var dækket med let bestik, mens den anden halvdel var dækket med tungt bestik. Selv om maden, der blev serveret, var den samme, så syntes de, der spiste med tungt bestik, at den smagte signifikant bedre, end de, der spiste med let bestik«, fortæller Charles Spence om et af de forskningsforsøg, som ligger til grund for bogen.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter