Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Jord-til-bord. Ønsker du at lave et arrangement til Copenhagen Cooking, skal du ikke se det som en begrænsning, hvis du ikke holder til i København.
Foto: Klaus Holsting

Jord-til-bord. Ønsker du at lave et arrangement til Copenhagen Cooking, skal du ikke se det som en begrænsning, hvis du ikke holder til i København.

Mad

Copenhagen Cooking kan godt foregå i Helsingør, Hillerød og måske endda Skagen

De geografiske rammer er milevide for Copenhagen Cooking, selvom navnet signalere noget andet.

Mad

Picnic ved Furesøen, langbordsmiddag i Ballerup eller Høstmarked i Hillerød. Det er umiddelbart ikke arrangementer, man vil forbinde med en madfestival ved navn Copenhagen Cooking.

Men i år bliver syv af arrangementerne til madfestivalen afholdt langt væk fra indre by.

Et af dem foregår hos Esrum Kloster & Møllegård i Nordsjælland, hvor der bliver afholdt høstweekend den 22. og 23. august.

»Jeg har oplevet det som værende helt ok, at vi gerne ville afholde et arrangement, selvom det er et stykke udenfor København«, siger Kristina Bille, Event- og kommunikationsmedarbejder hos Esrum Kloster & Møllegård.

Men den planlagte høstmiddag lørdag aften, hvor den skaldede kok skulle kreere en langbordsmiddag, er aflyst. Der er ikke nok tilmeldte.

»Det har nok været en barriere, at festivalen hedder Copenhagen Cooking. Det signalerer ikke ligefrem, at der er foregår noget udenfor København. Selvom festivalen har været gode til at promovere os udenfor byen, er det nok mere attraktivt for byboerne at tage til arrangementer, der hvor de bor«, siger hun.

Guide

Kan man holde Copenhagen Cooking i Skagen?

Festivalchef hos Copenhagen Cooking, Lonnie Hansen, ser det som en naturlig ting, at madfestivalen rækker længere ud i landskabet end København K.

»For turister er København ikke defineret som den snævre del af hovedstaden. Det er hele Storkøbenhavn og regionen, og vi vil gerne inddrage de områder, hvor råvarerne bliver produceret uden for byerne. Det skaber en sammenhæng mellem by og land, som vi gerne vil fremme«, siger hun.

Det er specielt nord for København, at arrangementer skyder op i år. Kan Copenhagen Cooking også foregå på Falster?

»Vi har før haft Falster med på programmet, så det kan man godt. Vi går ikke så meget op i den geografiske definition, men vil hellere præsentere gastronomien så bredt som muligt«.

Så hvis jeg gerne vil lave et arrangement i Aalborg, Aarhus eller Skagen, kan det også lade sig gøre?

»Det er en interessant ide, vil jeg starte med at sige«.

Så det kan ikke lade sig gøre?

»Det er ikke udelukket«, siger Lonnie Hansen.

Klumme

Spis som i 1800-tallet i Helsingør

I Helsingør har de også grebet bolden fra København og arrangerer flere events til dette års Copenhagen Cooking. Et af dem foregår i den gamle Skibsklarergaard, hvor gæsterne kan prøve kræfter med retter fra begyndelsen af 1800-tallet.

Menuen består bland andet af geddesuppe, fjerkræpostej, dyrekød og svesketærte, tilberedt efter historiske opskrifter og serveret af husets ansatte, som er trukket i klæder anno 1824. Pris: 300 kr.

Find selv andre arrangementer, der foregår udenfor de københavnske bymure.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce