0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madmyten: Muslinger behøver ikke at være åbne, før du kan spise dem

Der er mange fordomme og misforståelser, når det kommer til friske blåmuslinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
FOLKVER PER
Foto: FOLKVER PER

Haps. Friske muslinger bliver mere og mere tilgængelige for forbrugerne. Men du behøves ikke at være bange, hvis muslingen ikke er helt åben efter tilberedning.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den skal kasseres. Den er dårlig. Du kan blive voldsomt syg, hvis du spiser den. Sådanne påstande bliver lystigt slynget ud ved bordene på restauranter og i de danske hjem, når en tilberedt musling i den dybe tallerken ikke er helt åben.

Men det er en myte.

Ifølge adskillige fagfolk, heriblandt Henri Gordon Lee, medejer af fiskehandlerkæden Hav, er der ingen grund til at gå i panik, hvis muslingen ikke er åbnet på vid gab, når den er tilberedt.

Han har solgt og kokkereret muslinger i stor stil de seneste 20 år, og når muslingen ikke er helt åben, er det oftest blot et tegn på, at muslingen hænger fast ved livet og skal have lidt mere varme.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

  • Stringer/Ritzau Scanpix