Den skal kasseres. Den er dårlig. Du kan blive voldsomt syg, hvis du spiser den. Sådanne påstande bliver lystigt slynget ud ved bordene på restauranter og i de danske hjem, når en tilberedt musling i den dybe tallerken ikke er helt åben.
Men det er en myte.
Ifølge adskillige fagfolk, heriblandt Henri Gordon Lee, medejer af fiskehandlerkæden Hav, er der ingen grund til at gå i panik, hvis muslingen ikke er åbnet på vid gab, når den er tilberedt.
Han har solgt og kokkereret muslinger i stor stil de seneste 20 år, og når muslingen ikke er helt åben, er det oftest blot et tegn på, at muslingen hænger fast ved livet og skal have lidt mere varme.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her