Du kender den sikkert godt. Den grønne pasta, der skærer sig vej gennem næsen og helt op i hjernen, hvis man er lidt for gavmild med den oven på den rå laks og de kolde ris.
Men dét, som i dag bliver solgt som wasabi, har intet med ægte wasabi at gøre.
I de fleste tilfælde er det blot helt almindelig peberrod, sennep, en række tilsætningsstoffer og farvestof, som udgør den pasta, der bliver solgt som wasabi i supermarkederne og på størstedelen af de danske sushirestauranter.
»Jeg er ret overrasket over, at det overhovedet er lovligt at kalde wasabipasta for wasabi, for der er jo ikke noget frisk wasabi i«, siger Christian Paradisi, køkkenchef på restaurant Umami.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind