0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madmyten: Wasabien til din sushi har intet med wasabi at gøre

Ægte wasabi koster op mod 2.000 kroner kiloet og er derfor en sjælden gæst i Danmark.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Populær. De fleste supermarkeder har i dag tuber med wasabi på hylderne.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Du kender den sikkert godt. Den grønne pasta, der skærer sig vej gennem næsen og helt op i hjernen, hvis man er lidt for gavmild med den oven på den rå laks og de kolde ris.

Men dét, som i dag bliver solgt som wasabi, har intet med ægte wasabi at gøre.

I de fleste tilfælde er det blot helt almindelig peberrod, sennep, en række tilsætningsstoffer og farvestof, som udgør den pasta, der bliver solgt som wasabi i supermarkederne og på størstedelen af de danske sushirestauranter.

»Jeg er ret overrasket over, at det overhovedet er lovligt at kalde wasabipasta for wasabi, for der er jo ikke noget frisk wasabi i«, siger Christian Paradisi, køkkenchef på restaurant Umami.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce