Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Tofu er fremstillet af sojabønner, som koges, males og filtreres til sojamælk, som siden koagulerer næsten på samme måde, som når man laver ost. Den færdige tofumasse presses og formes til blokke. Den er et fremragende proteinrigt alternativ til kød.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I stedet for kød: Asiatisk sprød salat med peanutdressing og tofuspyd

Stegt på panden og med et salt og sprødt drys er tofu’en meget imødekommende. Selv for tvivlere.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

Salat og spyd

500 g fast tofu

1 spsk. kokosolie

2 spsk. tamari

2 tsk. sesamfrø

1 glaskål

2 gulerødder

200 g grønne, frosne bønner

100 g sukkerærter

2 forårsløg

10 g tamarind

30 g saltede peanuts

1 spsk. kokossukker

2 spsk. tamari

3 spsk. vand

1 spsk. chiliflager

Pynt

4 spsk. grofthakkede peanuts

1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Spyd: Skær tofuen ud i skiver, ca. en halv cm tykke, og kom hver skive på et spyd. Steg spyddene på en varm pande i olie, indtil de er sprøde og gyldne på hver side. Sluk for panden og hæld tamari på og drys med sesamfrø.
  2. Salat: Skræl glaskål og gulerødder, og skær dem på et juliennejern, eller kør dem på en spiralizer. Blancher de grønne, frosne bønner og sukkerærterne. Dræn dem, og skyl dem under koldt vand. Skær sukkerærterne ud i tynde strimler, og bland alle grøntsagerne godt sammen. Hak forårsløg fint, og kom det i salaten.
  3. Dressing: Blend ingredienserne til dressingen godt sammen. Smag til, og sørg for, at dressingen både er salt, syrlig, stærk og sød. Ønsker du en tyndere dressing, så tilsæt mere vand.
  4. Servering: Vend dressingen godt rundt i salaten, og pynt eventuelt med grofthakkede peanuts og friske koriander. Server spyddene sammen med salaten.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden