0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Er du klar til en kunstig bøf?

Inden for 5-7 år kan såkaldt stamcellekød, fremstillet i laboratorium, komme til salg i butikkerne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Potentiale. Professor Mark Post ser et meget stort potentiale i det kunstige kød, som han vil have ud til forbrugerne. Foto: David Parry/PA Wire

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Og bøffen kommer fra et laboratorium«. Kunne du forestille dig, at tjeneren serverede din bøf med den kommentar?

Selv om det lyder som science fiction, er scenariet langtfra urealistisk.

Siden professor Mark Post fra Maastricht Universitet i Holland præsenterede verden for sin første laboratoriebøf i 2013, har han arbejdet intenst på projektet. Dengang var prisen på den kunstige bøf 1,85 millioner kroner.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere