0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

4 hjerter til Kiin Kiins nye boller

Med Bao Bao præsenterer Henrik Yde danskerne for en taiwansk specialitet, der kan blive en nyklassiker for comfort foodies.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Melissa Kühn Hjerrild
Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Street food. Man kan både få sig en klassisk bao med braisseret gris, jordnødder og hoisinsauce, chilistærke curries og cocktails på Vesterbros nye spisested.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

For det danske øje ligner den umiddelbart en balde på en strandvasker. Helt bleg og svampet i betrækket. Den er langtfra det bagværk, vi er vant til at elske for dets gyldne teint og sprøde skorpe. Men det er også, fordi en taiwansk bao slet ikke er en bagt, men en dampet bolle.

Ligesom med dumplings eller for den sags skyld melboller forbliver mel hvidt, når det tilberedes i vand, men det særlige ved en bao er, at dejen er lavet med gær, som gør den så luftig og svulmet, at den kan bruges som et slags sandwichsvøb om mindre mundfulde af kød eller grønt.

Det er altid interessant, når nye danske restauranter plukker internationale egnsretter uden for kompassets faste indstillinger. Og i den disciplin har Henrik Yde siden 2006 været en insisterende damptromle med sin michelinstjernede Kiin Kiin på Nørrebro, som upåagtet af den nynordiske fællesfest har fokuseret på at give danskerne thaimad i gourmetversion.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter