0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lars Dahlager: Madlavning er improvisationsjazz, og autenticitet er for amatører

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Relativt hyppigt udkommer et eller andet officiøst organ fra Sydeuropa med den autentiske blåstemplede version af en egnsret: Her er opskriften på den originale bolognesesauce, proklamerer f.eks. Accademia Italiana della Cucina, angiveligt efter at have brugt 38 år på at finde frem til den korrekte opskrift, der nu er deponeret i handelskammeret i Bologna. I akademiets opskrift skal kødet bl.a. være hakket fra udskæringen bavette (den kender du ikke, men jeg spottede den hos Kødbilen i Torvehallerne), og der skal et halvt glas sødmælk i sovsen.

Da jeg på et tidspunkt dækkede den årlige paellafestival i Valencia, skændtes folk åbent om, hvad den rigtige paella var for en størrelse, og hvis du tror, det er den med risret med kylling og muslinger, du fik på Mallorca sammen med en kande sangria, tager du fejl. »I Valencia blander vi aldrig kød og skaldyr i samme ret. Det er en ret, der er for turistas«, som en lokal restauratør fortalte mig.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere