0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Når 4.c. dyrker grønt får de mere smag for mad

Flere steder i landet er skoleelever begyndt at dyrke deres egne køkkenhaver. Det alternative klasserum afhjælper både kræsenhed og mobberi.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mikkel Bækgaard
Foto: Mikkel Bækgaard

Skolehaver er blevet populære over hele landet. Her kommer eleverne ud i åben natur og lærer at lave mad med de grøntsager de dyrker.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De her jordskokker, de er altså bare helt vildt gode. De er de bedste«, siger en dreng fra 4. C på Humlebæk Skole i Nordsjælland og viser en knold op på en 3-4 centimeter i diameter.

Han står under åben himmel ved et træbord og er ved at rense jordskokker, hakke grønkål og skære æbler i stykker til en salat sammen med en flok klassekammerater. Ved siden af dem står Amalie Dynnes Ørsted fra Haver til Maver. Hun tager en helt lille jordskok op, der ikke er meget mere end 1 centimeter.

»Så skal I prøve at smage sådan en som den her. Sådan en betaler de måske 10-20 kroner for inde på Noma. Ved I godt, hvad Noma er?« siger hun, mens flere af eleverne nikker anerkendende.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts