Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Heidi Skibsted
Foto: Heidi Skibsted
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan laver du Pernille Skjødts andesteg

Det er nemt at stege en and. Især hvis du gør det tidligt på dagen den 24.december. Ud over at det er smart at være i god tid for at minimere køkken-stress, så er det også lettere at partere anden, uden at du brænder dig. Det er ofte en meget varm andesteg, som gør parteringen lidt udfordrende ved køkkenbordet.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4-5 personer

Ingredienser

1 and af ca. 3 kg
2 æbler
200 g svesker eller flere
salt

Tilbehør
sauce
rødkål
hvide og brune kartofler
en god salat

Sådan gør du:

  1. Rens anden for indmad. Skær vingespidserne af, og gem dem sammen med kråse, hals og hjerte til sovsen. Skræl æbler og skær dem i grove stykker. Bland æbler og svesker i en skål.
  2. Gnid anden med salt indvendigt og udvendigt på skindet. Fyld anden med æbler og svesker, og luk den med en kødnål.
  3. Placer anden på en rist med en bradepande under. Kom lidt vand i bradepanden, og sæt det og anden i oven ved 150 grader i ca. 3 timer. Dryp anden med lidt stegesky under stegningen, så den ikke bliver tør. Skru ovnen op på 200 grader og steg anden 20 minutter til skindet bliver gyldent og sprødt. (Saften skal være klar, når du stikker en gaffel ind ved andelåret).
  4. Lad anden hvile 45 minutter før du parterer den, hvis den steges tidligt på dagen. Skær anden ud i ca. 8 stykker, og læg kødet i et ovnfast fad og opbevar et køligt sted. Hæld stegeskyen fra og gem den til saucen.
  5. Inden spisetid opvarmes andestegen i ovnen ca.15 minutter ved 200 grader til kødet er varmt og skindet sprødt.
  6. Server andestegen med sauce, rødkål, hvide og brune kartofler og evt en god salat f.eks. en sprød salat med figner, citrusfrugt og granatæblekerner.

Tip: Steger du anden så den er færdig til spisetid, så lad den hvile 20 minutter før partering.

Sådan parterer du en and:
Det er smag og behag og forskelligt, hvordan andestegen ønskes parteret.

Jeg foretrækker at skære de saftige og møre andelår af og dele dem i overlår og underlår ved servering. Skær andebrystet fra benet, og lad vingebenet forblive på bryststykket.

Andre foretrækker at tage fyldet ud af anden, og klippe anden op langs brystbenet med en fjerkræ-saks og rygbenet skæres fra. Så du har to halve stykker and liggende på dit spækbræt og hvert halve stykke deles herefter i andelår og 3-4 bryststykker.

Brug den metode som du synes passer bedst for dig.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden