0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan laver du Pernille Skjødts andesteg

Det er nemt at stege en and. Især hvis du gør det tidligt på dagen den 24.december. Ud over at det er smart at være i god tid for at minimere køkken-stress, så er det også lettere at partere anden, uden at du brænder dig. Det er ofte en meget varm andesteg, som gør parteringen lidt udfordrende ved køkkenbordet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Heidi Skibsted
Foto: Heidi Skibsted
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4-5 personer

Ingredienser

1 and af ca. 3 kg
2 æbler
200 g svesker eller flere
salt

Tilbehør
sauce
rødkål
hvide og brune kartofler
en god salat

Sådan gør du:

  1. Rens anden for indmad. Skær vingespidserne af, og gem dem sammen med kråse, hals og hjerte til sovsen. Skræl æbler og skær dem i grove stykker. Bland æbler og svesker i en skål.
  2. Gnid anden med salt indvendigt og udvendigt på skindet. Fyld anden med æbler og svesker, og luk den med en kødnål.
  3. Placer anden på en rist med en bradepande under. Kom lidt vand i bradepanden, og sæt det og anden i oven ved 150 grader i ca. 3 timer. Dryp anden med lidt stegesky under stegningen, så den ikke bliver tør. Skru ovnen op på 200 grader og steg anden 20 minutter til skindet bliver gyldent og sprødt. (Saften skal være klar, når du stikker en gaffel ind ved andelåret).