0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hvordan har et uopklaret drab på en ung gymnasieelev påvirket hendes nærmeste, en mistænkt og politiet?

Hvordan lever man videre uden at kende sandheden? En ny Politiken-podcast har set nærmere på det uopklarede drab i 1990 på Stine Geisler.

Politifoto
Foto: Politifoto
Stine Geisler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Stine Geisler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I mange år levede Kirsten Geisler i håbet om, at politiet en dag ville finde frem til gerningsmanden. Til ham, der en juninat i 1990 midt under det københavnske pinsekarneval, dræbte hendes 18-årige datter i et kælderlokale under ejendommen i Teglgårdstræde, hvor Kirsten Geisler bor den dag i dag.

»Nu må jeg desværre sige, at håbet er svundet så meget, at jeg har opgivet. En pågribelse og domfældelse af morderen ville jo ikke bringe Stine – som nu burde være midt i livet – tilbage til os, som dagligt lever med savnet, men det ville dog være en lettelse, at retfærdigheden skete fyldest«, skriver Kirsten Geisler i en mail til Politiken.

Der myrdes hvert år cirka 50 mennesker i Danmark, og i langt de fleste tilfælde bliver forbrydelserne opklaret inden for kort tid. Drabet på Stine Geisler hører imidlertid til undtagelserne, men det er ikke kun derfor, at den snart 30 år gamle sag har tiltrukket sig særlig stor opmærksomhed, selv om der også er andre uopklarede mord på kvinder.

Måske var det omstændighederne: At det bestialske mord fandt sted i Københavns indre by i kvarteret, der populært kaldes for Pisserenden. Måske skyldes det, at Stine Geisler var en begavet gymnasieelev med en stor omgangskreds af ældre venner i miljøet omkring det populære Sabines Cafeteria. Måske fordi hun med tiden blev til en myte, hvor det i dag er svært at afgøre, hvem der i virkeligheden gemte sig bag det smilende ansigt på det berømte fotografi.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere