0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Susser Feit
Foto: Susser Feit

En flot piper i 'highland dress' sender gæsterne af sted fra Edinburgh Waverley Station. I det evigt nypudsede tog er vi alle langt fra denne verdens praktik og vasketøj. I stedet lader vi en svunden tids ubekymrede livsstil komme til os.

Du får royal behandling på de skotske jernbaneskinner

Et ædelt, gammelt tog – renoveret og fint pudset op – kører gennem nogle af Skotlands smukkeste egne, mens passagererne introduceres til landets traditioner og kultur. Om bord på ’The Belmond Royal Scotsman’ er man fjernt fra verdens hverdag og vrimmel, for man skal ikke bekymre sig det fjerneste om noget som helst praktisk. Det er forkælelse og ternet uld fra det øjeblik, man går om bord i Edinburgh.

FOR ABONNENTER

»Sådan et stort uldtæppe er en fillamore og se, hvordan vi bruger det«.

Den brave highlander lægger folderne omhyggeligt sammen med hånden. »Det hedder kilting, så det er derfra, klædestykket har sit navn«, fortæller han, mens han lægger sig på det færdigfoldede tæppe og stopper enderne ind i læderbæltet, som holder det hele oppe.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce