0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Flygtningelejren på Samos er så overfyldt, at der bor lige så mange mennesker udenfor i den såkaldte Jungle. I alt omkring 4.000 mennesker. Junglen har hverken vand, elektricitet eller sanitære installationer. Men masser af rotter og slanger, der trives i affaldsdyngerne.

Flygtninge fanget i ferieparadis: »Alle vil dø. Vi er ligeglade ... Vi er allerede døde!«

Hver dag sejler flygtninge fra Tyrkiet til de græske øer, hvor de opbevares i elendige lejre. Ofte i årevis. Især Lesbos og Samos er hovedindgange for folk, der søger til Europa. De seneste to år har Politiken i en række artikler fra Middelhavet, Grækenland, Frankrig, Sverige, Italien og Bosnien-Hercegovina beskrevet, hvordan Den Europæiske Union modtager de alt andet end populære gæster. Dette er et tilbageblik og et punktum for serien.

FOR ABONNENTER

Jeg sidder i en halvtom flyver til Samos og sutter på det bolsje med syntetisk hindbærsmag, stewardessen lige har givet mig. Imens tænker jeg over, hvorfor i hele hule helvede fotografen og jeg absolut skulle foreslå den her tur.

Under mig forsvinder Athens vidtstrakte forstæder, og snart dukker de første øer op i det utrolig blå Ægæerhav. På rækken bagved sidder et ældre tysk ægtepar med solrynket hud.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden