0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Niels Jespersen: Højrefløjen er præcist ligeså krænkelsesbegejstrede som venstrefløjen. Selv vred efterskole-socialisme får dem op af stolene

Gik man og frygtede, at rap var død, er der godt nyt. Det bedre borgerskab kan stadig forarges, ret nemt endda. For både højre- og venstrefløj elsker at tro det værste om dem, de er uenige med.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

PR-foto: Mathias Tegtmeier

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Flertallet er dumme. Det her er resultatet: Dong-aktiesalg til Goldman Sachs. På Corydon mandat. Vestens pseduodemokrati er sammenbrudt totalt«.

Sådan indledes rapperen Nikolines sang 'Flertallet er dumme', der over de sidste døgn er afspillet over 6.000 gange på youtube. Men det er ikke teksterne, der larmer mest. Det gør derimod de skydevåben, der affyres i musikvideoen, der ifølge Nikoline selv er »en hævnfantasi og et udtryk for folkets vrede«.

Det har fået den liberal-borgerlige kommentator Jarl Cordua til at stille spørgsmålet, om Nikoline virkeligt har tænkt sig at skyde politikere. På Facebook forarges blandt andet udenrigs- og SoMe-minister Anders Samuelsen (LA), der frygter, at sangen vil blive opfattet som en opfordring til vold.

Nikolines forrige video skabte også røre, da hun tilbage i marts udgav »Tæsk til alle« med udfald mod underholdningsindustriens brikette-negere og sharialoven, som hun efter eget udsagn brugte som toiletpapir. Da hun truede drengerøvsrappere på P3 med tæsk af kvindelige israelske soldater, fik hun den yderste venstrefløj på nakken.

Denne gang er det så politikerne bag DONG-salget, neoliberalismen og New Public Management, der bogstavligt talt står for skud. Med varierende træfsikkerhed skyder Nikoline huller i billeder af bla. Bjarne Corydon, Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen i sin musikvideo.

Rapperen Nikolines tekstunivers kan bedst beskrives som en form for vred efterskole-socialisme, hvor der rases mod alle de dumme voksne

Rapperen Nikolines tekstunivers kan bedst beskrives som en form for vred efterskole-socialisme, hvor der rases mod alle de dumme voksne, der ikke bare fikser klimakrisen og den globale ulighed i indeværende valgår. Nikolines evner er ikke i nærheden af den afdøde rapper Natasjas, men det politiske budskab er tilsvarende banalt.

Rapgenren har en lang tradition for ekstreme udtryksformer og selv med geværer og halvbare bryster, er Nikoline stadig i den milde ende.

Alligevel har det fået højrefløjens værdikrigere til tasterne med en argumentation, der lyder som et ekko af alternativisten Henrik Marstal og forfatter Hanne-Vibeke Holsts kritik af det påstulerede kvindehad i dansk rapmusik.