0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Drama på drengen: Spis treretters menu på teatret til verdens værste sølvbryllup

Teatergrad genopliver i februar August Strindbergs ægteskabsdrama ’Dødsdansen’ på tre københavnske scener, hvor publikum skal spise en treretters menu som en del af forestillingen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
P.M. Abrahamsen
Foto: P.M. Abrahamsen

I August Strindbergs drama fra 1900 fejrer Edgar og Alice sølvbryllup, selv om de ikke kan udstå hinanden. Nu kan københavnerne være med som gæster.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er nok de færreste, der har været med til et fiktivt sølvbryllup før, og det lyder måske lidt som en underlig fisk. Især når der står ’Dødsdansen’ øverst på indbydelsen.

Nu får københavnerne muligheden for at få syn for sagen - og det med munden fuld af grøntsager.

Det københavnske byrumsteater Teatergrad er nemlig gået sammen med det svenske Teater Insite og det færøske TeaterTVAZZ om at genoplive Strindbergs makabre drama fra 1900 som et madteater. Det betyder, at publikum er medspillere og sidder med til bords i forestillingen, der tager udgangspunkt i karaktererne Edgar og Alices penible sølvbryllup.

Udover de to hovedpersoner er der kun en enkelt skuespiller med i stykket, en onkel, men det skulle gerne være rigeligt til at få noget drama på drengen.

Premieren på ’Dødsdansen 3.0’ løber af stablen 5. februar på The Red Carpet i Vanløse, hvor der vil være trerettes middag med drikkevarer på menuen for publikummerne, der gerne må finde det stive puds frem til lejligheden. Det er den svenske kok Miia Suhonen, der står for maden, som smagsmæssigt forsøger at følge den dramaturgiske kurve i forestillingen.

Man kunne formode, at det hurtigt gik hen og blev lidt bittert...

Til gengæld er hele menuen vegetarisk, ligesom man som gæst også skal medbringe en grøntsag som gave til brudeparret, hvilket må siges at være lidt af en unik mulighed for at hylde den slags mærkedag med en skorzonerrod. Eller dild.

Forestillingen er instrueret af den danske instruktør Pelle Nordhøj Kann og kommer udover The Red Carpet også forbi Danske Studenters Roklub på Østerbro og Vartov i Indre By fra 11.-14. februar.

Dødsdansen 3.0. 5.-16. februar. Billetpris: 335 kr. Find spilledato og sted her.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

Mads Nissen

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i marts

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Gregers Tycho/RITZAU

Træt af gåturen om Søerne? Her er 5 dagsture ud af byen

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

Jens Dresling

Ibyen guider:  6 særlige ruter for dig, der vil blive klogere, mens du går tur i København

Zinna Mac-Eochaidh og Airflix

Den store guide til vinter­badning i København

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Ny brødbar fra Hart og 11 andre spisesteder, du gerne vil kende

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Mads Nissen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København