0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det er smukt, grønt og fotogent: Poke bowl-feberen fortsætter. Er det ikke bare en skål salat?

I dag åbner MyPoké deres femte poke bowl-restaurant i hovedstaden. I USA har den hawaiianske fiskesalat i mange år været populær, og nu er den for alvor kommet til København.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rasmus Luckmann
Pr-foto: Rasmus Luckmann

Poke bowl er en hawaiiansk fiskerret, som består af rå fisk, grøntsager, ofte også tang og nødder på en base af ris. Mange steder får mange også en dressing ovenpå. Danmarks første poke bowl-restaurant åbnede i 2017. Nu ligger der i hvert fald 10 rundt omkring i København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er saftsuseme gået stærkt.

I 2016 fandtes der ingen spisesteder i København, som specialiserede sig i poke bowl, den hawaiianske ret med rå fisk, ris og grøntsager. Nu er der efterhånden et utal af steder, hvor du kan få et rigtig lækkert Instagram-billede af fiskesalaten – og noget at spise, selvfølgelig.

Olioli åbnede som de første i Danmark på Frederiksberg i 2017. En uge efter kom Maui Poke på Nørrebro. Sidenhen har Olioli udvidet med filialer i Indre By, Østerbro og Kongens Lyngby.

Der er også MyPoké, som åbnede den første restaurant på Frederiksberg i 2018, og som siden da har udvidet til Østerbro, Indre By og Hellerup.

I dag, torsdag 31. januar, åbner de endnu en filial i Birkegade 2 på Nørrebro. Og for at det ikke skulle være nok, har de tilmed planer om at åbne yderligere fem i løbet af i år.

Sund takeaway

Men hvad er det med de poke bowls? Er det ikke bare salat i en skål?

»Jo, det kan du sige«, smiler Michael Ryding, der er CEO i MyPoké, da han tager imod på den nye MyPoké på Nørrebro.

»Men der er flere ting, som gør det tiltalende. For det første ser det godt ud. Det rent æstetiske er noget, som jeg personligt er glad for, og det er en af grundene til, at jeg elsker for eksempel det japanske køkken«.

Derudover er det et sundt måltid, og det går flere og flere op i, siger han.

»Vi spiser mere og mere ude og bestiller mere og mere takeaway, men mange vil også gerne have noget andet end pizza og burger, noget, som er lige så hurtigt og nemt, men som man behøver ikke at have dårlig samvittighed over at have spist. Derfor giver det også mening at ligge mange forskellige steder i byen. Det skal være tilgængeligt«.

Og hvad med smagen?

»Det smager også vildt godt. Det er jo meget friske ingredienser, så det er smagen af de forskellige råvarer, der står tydeligt frem. Og så er dressingen meget vigtig«.

Er det bare en hype?

Michael Ryding kommer egentlig fra en baggrund i modebranchen, hvor han i årevis har tegnet koncepter. Hans partner i MyPoké, Søren Sehested, er tandlæge og havde heller ikke den store erfaring inden for restaurationsbranchen, da de startede op sidste år.

»Det var Søren, der kom til mig efter en tur til USA, og fortalte om poke. Jeg kendte det ikke rigtig. Men så gik vi i gang, og det viste sig, at der var en stor efterspørgsel, så vi har kunnet udvide ret hurtigt«, siger Michael Ryding.

Fra begyndelsen var planen ikke kun at være et takeaway-sted. Det skulle også være en lille restaurant, hvor man kunne sætte sig ind for at spise.

»Vi vil gerne gøre det hyggeligt, så væggene og møblerne er holdt i mørke farver. Disken er lavet af natursten. Og så har vi den store flotte silkelampe«, siger Michael Ryding og peger op i loftet, hvor der hænger noget, der ligner en gigantisk gople, og kaster lys ud i lokalet.

Men er I ikke lidt bange for, at det bare er en hype, som går over lige om lidt?

»Jeg kan godt forstå spørgsmålet, men nej, det er vi ikke. Jeg tror, det bliver den næste store bølge, netop fordi folk gerne vil have mad ude, men også gerne vil leve sundt«.

Nu er der efterhånden rigtig mange poke bowl-steder i byen. Hvordan adskiller I jer fra de andre?

»Jeg kan ikke sige så meget om, hvad de andre gør, men jeg kan sige, at vi lægger meget vægt på sundheden. Vi har kalorietæller, og de fleste af vores retter ligger på omkring de 200 kalorier – det afhænger lidt af fisken. Vores base af ris er en blanding af brune ris og quinoa, og man kan også bestille blomkålsris«.

I har planer om yderligere fem restauranter i København. Hvor skal de ligge?

»Ja, de fem restauranter er i hvert fald målet. Det afhænger af, om vi kan få de rigtige lokaler. Jeg vil helst ikke sige noget om det, før det er sikkert, for det er så ærgerligt, hvis det alligevel ikke bliver til noget. Men vi regner med meget snart at kunne åbne yderligere to steder«.

MyPoké. Birkegade 2, København N. Åbent 11-21. Åbner 31. januar klokken 16.00 med gratis smagsprøver.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Armin Tehrani

Ibyen anbefaler:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke og opleve i september

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Natural Blue

Stor guide:  Her er sommerens bedste gademad i København

Andreas Haubjerg

Nyt liv i gamle kiosker, donuts og ølbar:  Her er 11 nye steder, du skal kende i København

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Mie Brinkmann

Ibyens badeguide:  Her er de bedste strande og badesteder i København

Emma Sejersen

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 15 virkelig gode bud

Amass

Fried chicken og Aperol Spritz-afløser:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i juni

Maud Lervik/POL

9 steder med udeservering, hvor Politikens anmeldere glæder sig til at spise og drikke denne sommer

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til de saftigste bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats 2019:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn