Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Rasmus Luckmann
Pr-foto: Rasmus Luckmann

Poke bowl er en hawaiiansk fiskerret, som består af rå fisk, grøntsager, ofte også tang og nødder på en base af ris. Mange steder får mange også en dressing ovenpå. Danmarks første poke bowl-restaurant åbnede i 2017. Nu ligger der i hvert fald 10 rundt omkring i København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er smukt, grønt og fotogent: Poke bowl-feberen fortsætter. Er det ikke bare en skål salat?

I dag åbner MyPoké deres femte poke bowl-restaurant i hovedstaden. I USA har den hawaiianske fiskesalat i mange år været populær, og nu er den for alvor kommet til København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er saftsuseme gået stærkt.

I 2016 fandtes der ingen spisesteder i København, som specialiserede sig i poke bowl, den hawaiianske ret med rå fisk, ris og grøntsager. Nu er der efterhånden et utal af steder, hvor du kan få et rigtig lækkert Instagram-billede af fiskesalaten – og noget at spise, selvfølgelig.

Olioli åbnede som de første i Danmark på Frederiksberg i 2017. En uge efter kom Maui Poke på Nørrebro. Sidenhen har Olioli udvidet med filialer i Indre By, Østerbro og Kongens Lyngby.

Der er også MyPoké, som åbnede den første restaurant på Frederiksberg i 2018, og som siden da har udvidet til Østerbro, Indre By og Hellerup.

I dag, torsdag 31. januar, åbner de endnu en filial i Birkegade 2 på Nørrebro. Og for at det ikke skulle være nok, har de tilmed planer om at åbne yderligere fem i løbet af i år.

Sund takeaway

Men hvad er det med de poke bowls? Er det ikke bare salat i en skål?

»Jo, det kan du sige«, smiler Michael Ryding, der er CEO i MyPoké, da han tager imod på den nye MyPoké på Nørrebro.

»Men der er flere ting, som gør det tiltalende. For det første ser det godt ud. Det rent æstetiske er noget, som jeg personligt er glad for, og det er en af grundene til, at jeg elsker for eksempel det japanske køkken«.

Derudover er det et sundt måltid, og det går flere og flere op i, siger han.

»Vi spiser mere og mere ude og bestiller mere og mere takeaway, men mange vil også gerne have noget andet end pizza og burger, noget, som er lige så hurtigt og nemt, men som man behøver ikke at have dårlig samvittighed over at have spist. Derfor giver det også mening at ligge mange forskellige steder i byen. Det skal være tilgængeligt«.

Og hvad med smagen?

»Det smager også vildt godt. Det er jo meget friske ingredienser, så det er smagen af de forskellige råvarer, der står tydeligt frem. Og så er dressingen meget vigtig«.

Er det bare en hype?

Michael Ryding kommer egentlig fra en baggrund i modebranchen, hvor han i årevis har tegnet koncepter. Hans partner i MyPoké, Søren Sehested, er tandlæge og havde heller ikke den store erfaring inden for restaurationsbranchen, da de startede op sidste år.

»Det var Søren, der kom til mig efter en tur til USA, og fortalte om poke. Jeg kendte det ikke rigtig. Men så gik vi i gang, og det viste sig, at der var en stor efterspørgsel, så vi har kunnet udvide ret hurtigt«, siger Michael Ryding.

Fra begyndelsen var planen ikke kun at være et takeaway-sted. Det skulle også være en lille restaurant, hvor man kunne sætte sig ind for at spise.

»Vi vil gerne gøre det hyggeligt, så væggene og møblerne er holdt i mørke farver. Disken er lavet af natursten. Og så har vi den store flotte silkelampe«, siger Michael Ryding og peger op i loftet, hvor der hænger noget, der ligner en gigantisk gople, og kaster lys ud i lokalet.

Men er I ikke lidt bange for, at det bare er en hype, som går over lige om lidt?

»Jeg kan godt forstå spørgsmålet, men nej, det er vi ikke. Jeg tror, det bliver den næste store bølge, netop fordi folk gerne vil have mad ude, men også gerne vil leve sundt«.

Nu er der efterhånden rigtig mange poke bowl-steder i byen. Hvordan adskiller I jer fra de andre?

»Jeg kan ikke sige så meget om, hvad de andre gør, men jeg kan sige, at vi lægger meget vægt på sundheden. Vi har kalorietæller, og de fleste af vores retter ligger på omkring de 200 kalorier – det afhænger lidt af fisken. Vores base af ris er en blanding af brune ris og quinoa, og man kan også bestille blomkålsris«.

I har planer om yderligere fem restauranter i København. Hvor skal de ligge?

»Ja, de fem restauranter er i hvert fald målet. Det afhænger af, om vi kan få de rigtige lokaler. Jeg vil helst ikke sige noget om det, før det er sikkert, for det er så ærgerligt, hvis det alligevel ikke bliver til noget. Men vi regner med meget snart at kunne åbne yderligere to steder«.

MyPoké. Birkegade 2, København N. Åbent 11-21. Åbner 31. januar klokken 16.00 med gratis smagsprøver.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Anmeldelser