Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læser til brevkassen: Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver dig hver tirsdag syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig københavner ind som medredaktør, så de sammen kan give dig love – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Jeg er 23, studerende og jomfru. Og det har jeg det fint med. Jeg har endnu ikke fundet nogen tiltrækkende nok eller følt, at jeg havde lyst til at stole på dem. Jeg er ikke religiøs, jeg synes, jeg er ret pæn og sød og klog. Og jeg har da fået masser af tilbud.

Alle har en forventning om, at jeg selvfølgelig har fået poppet min cherry. Derfor bliver jeg tit utilpas, hvis der bliver snakket om sex

Mit eneste problem med min jomfruelighed er andre mennesker. Jeg er tit i tvivl om, hvad jeg skal gøre, hvis jeg er til et arrangement, hvor der for eksempel bliver spillet ‘Jeg har aldrig’. Alle har en forventning om, at jeg selvfølgelig har fået poppet min cherry. Derfor bliver jeg tit utilpas, hvis der bliver snakket om sex eller leget den slags lege, og hvor der er en forventning om, at jeg deltager.

Jeg er ikke flov over det, men jeg gider ikke have spørgsmålene som ’Hvorfor ikke?’ og udsagn som ’ej, du er jo så smuk, det forstår jeg slet ikke’. Hvad fanden stiller man op med alle andres behov for at snakke om mit sexliv?

Kærlig hilsen

Jomfru (næsten) Maria

Ugens gæsteredaktør Tine Høeg:

Først og fremmest: Stående applaus til dig. Det er pissevigtigt, at nogle flere folk bare slynger ud, at de ikke har knaldet endnu, og at det ikke er en big deal. Lad os afskaffe tabuiseringen af voksenjomfruelighed, du har fat i den lange ende. Men sex kommer uundgåeligt tit til at være et topic, og når det sker, har du to muligheder:

1. Vær ærlig og iskold. Sig det, som det er, og bed i samme åndedrag folk om at spare dig for gode råd og holdninger. De sidder der og fører sig frem, men altså: Samlejer i 20-års alderen er sjældent en gevinst, tit ville man faktisk have haft en bedre aften, hvis man var gået alene hjem ved midnat og måske lige var svinget forbi McDonald’s.

Vær ærlig og iskold. Sig det, som det er

2. Lyv. Ingen har jo krav på at få noget som helst at vide om dit intimliv, og nogle gange er det nemmere at lyve end ikke at svare. Det gør alle alligevel, når de spiller ’Jeg har aldrig’ (jo, de gør), så hav ingen skrupler: Drik efter forgodtbefindende på de andres udsagn, og her kommer en håndfuld standardsætninger, som du kan fyre af, når det bliver din tur: Jeg har aldrig fået en orgasme under vand. Jeg har aldrig haft sex i en kirke. Jeg har aldrig snavet med en, der hedder Frans. Jeg har aldrig stjålet noget til over 1.000 kr. Jeg har aldrig set ’Avatar’.

Held og lykke. Jeg holder med dig hele vejen! Og når du en dag finder en, du gider tage med hjem: Use protection. Men det har du helt styr på, det fornemmer jeg tydeligt.

Kys,
Tine

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson

Vær velkommen, søster! Du står og banker på døren til det klubhus, jeg sidder inde i, her er plads til alle os late bloomers,som af alle mulige grunde ikke havde eller har sex i de ellers blomstrende unge år.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mens veninder og venner gav gas på bagtrapper og i toiletbåse (og gudskelov en dobbeltseng en gang imellem), havde jeg rod i seksualiteten, overgang i stemmen og gang i noget med meget løse striksweatre over meget stramme H&M-bukser i pangfarver. Jeg var med andre ord ikke klar til noget som helst, men ligesom man smider de limegrønne bukser ud på et tidspunkt, så skal man også nok komme af med jomfruhinden (som jo gudskelov er en slags myte, look it up).

Du står og banker på døren til det klubhus, jeg sidder inde i, her er plads til alle os ‘late bloomers’

Nu lyder det, som om jeg synes, det var nemt, men ligesom hos dig var der bare tidspunkter, hvor jeg drømte om et telefonbogstykt bagkatalog af ekstatiske erfaringer og våde vandrehistorier. Jeg var overbevist om, at alle havde mistet deres mødom den midnat, de blev buksemyndige, og nu væltede sig i god sex. Men sådan er det jo ikke.

Når jeg snakker med venner, finder jeg ud af, at mange også var lige så nærige med ’den’ som du og jeg, og jeg kan bilde mig selv ind, at der er en belønning i det. For man har muligheden for at tænke sig om og få et sprog for, hvad man har lyst til, så man har chancen for at finde noget federe end tre ryk og en aflevering hjemme hos Kristian efter musicalfesten.

Det gode er jo værd at vente på, og der er intet så sexet som faktisk at have lyst til det. Så tag for guds skyld den tid, du skal bruge. Og fuck ’jeg har aldrig’-spillet. Næste gang du ikke orker at være med, så siger du bare »Politiken har officielt erklæret den her leg for død«, bunder din øl, sætter et Robyn-nummer på og rammer dansegulvet.

Har du kærlighedskvaler? Skriv til Ibyens brevkasse på hjerte@pol.dk.

Læs mere:

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Den store picnicguide:   Her er 9 gode solskinspletter i København – og tips til hvad du skal spise, når du sidder der

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer