Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

Læser til brevkassen: Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed

iBYEN

Ibyens brevkasse giver dig hver tirsdag syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig københavner ind som medredaktør, så de sammen kan give dig love – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Jeg er 23, studerende og jomfru. Og det har jeg det fint med. Jeg har endnu ikke fundet nogen tiltrækkende nok eller følt, at jeg havde lyst til at stole på dem. Jeg er ikke religiøs, jeg synes, jeg er ret pæn og sød og klog. Og jeg har da fået masser af tilbud.

Alle har en forventning om, at jeg selvfølgelig har fået poppet min cherry. Derfor bliver jeg tit utilpas, hvis der bliver snakket om sex

Mit eneste problem med min jomfruelighed er andre mennesker. Jeg er tit i tvivl om, hvad jeg skal gøre, hvis jeg er til et arrangement, hvor der for eksempel bliver spillet ‘Jeg har aldrig’. Alle har en forventning om, at jeg selvfølgelig har fået poppet min cherry. Derfor bliver jeg tit utilpas, hvis der bliver snakket om sex eller leget den slags lege, og hvor der er en forventning om, at jeg deltager.

Jeg er ikke flov over det, men jeg gider ikke have spørgsmålene som »hvorfor ikke?« og udsagn som »ej du er jo så smuk, det forstår jeg slet ikke«. Hvad fanden stiller man op med alle andres behov for at snakke om mit sexliv?

Kærlig hilsen

Jomfru (næsten) Maria

Ugens gæsteredaktør Tine Høeg:

Først og fremmest: Stående applaus til dig. Det er pissevigtigt, at nogle flere folk bare slynger ud, at de ikke har knaldet endnu, og at det ikke er en big deal. Lad os afskaffe tabuiseringen af voksen-jomfruelighed, du har fat i den lange ende. Men sex kommer uundgåeligt tit til at være topic, og når det sker, har du to muligheder:

1. Vær ærlig og iskold. Sig det, som det er, og bed i samme åndedrag folk om at spare dig for gode råd og holdninger. De sidder der og fører sig frem, men altså: Samlejer i 20-års-alderen er sjældent en gevinst, tit ville man faktisk have haft en bedre aften, hvis man var gået alene hjem ved midnat og måske lige var svinget forbi McDonald’s.

Vær ærlig og iskold. Sig det, som det er

2. Lyv. Ingen har jo krav på at få noget som helst at vide om dit intimliv, og nogle gange er det nemmere at lyve end ikke at svare. Det gør alle alligevel, når de spiller ”Jeg har aldrig” (jo, de gør), så hav ingen skrupler: Drik efter forgodtbefindende på de andres udsagn, og her kommer en håndfuld standardsætninger, som du kan fyre af, når det bliver din tur: Jeg har aldrig fået en orgasme under vand. Jeg har aldrig haft sex i en kirke. Jeg har aldrig snavet med en, der hedder Frans. Jeg har aldrig stjålet noget til over 1.000 kr. Jeg har aldrig set ’Avatar’.

Held og lykke. Jeg holder med dig hele vejen! Og når du en dag finder en, du gider tage med hjem: Use protection. Men det har du helt styr på, det fornemmer jeg tydeligt.

Kys,
Tine

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson

Vær velkommen søster! Du står og banker på døren til det klubhus, jeg sidder inde i, her er plads til alle os ‘late bloomers’ som af alle mulige grunde ikke havde eller har sex i de ellers blomstrende unge år.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mens veninder og venner gav gas på bagtrapper og i toiletbåse (og gudskelov en dobbeltseng engang i mellem), havde jeg rod i seksualiteten, overgang i stemmen og gang i noget med meget løse striksweatre over meget stramme H&M-bukser i pangfarver. Jeg var med andre ord ikke klar til noget som helst, men ligesom man smider de limegrønne bukser ud på et tidspunkt, så skal man også nok komme af med jomfruhinden (som jo gudskelov er en slags myte, look it up).

Du står og banker på døren til det klubhus, jeg sidder inde i, her er plads til alle os ‘late bloomers’

Nu lyder det som om, jeg synes, det var nemt, men ligesom dig, var der bare tidspunkter, hvor jeg drømte om et telefonbogstykt bagkatalog af ekstatiske erfaringer og våde vandrehistorier. Jeg var overbevist om at alle havde mistet deres mødom den midnat, de blev buksemyndige og nu væltede sig i god sex. Men sådan er det jo ikke.

Når jeg snakker med venner, finder jeg ud af, at mange også var lige så nærige med ’den’ som du og jeg, og jeg kan bilde mig selv ind, at der er en belønning i det. For man har muligheden for at tænke sig om og få et sprog for, hvad man har lyst til, så man har chancen for at finde noget federe end tre ryk og en aflevering hjemme hos Kristian efter musicalfesten.

Det gode er jo værd at vente på, og der er intet så sexet som faktisk at have lyst til det. Så tag for guds skyld den tid, du skal bruge. Og fuck ‘jeg har aldrig’-spillet. Næste gang du ikke orker at være med, så siger du bare »Politiken har officielt erklæret den her leg for død«, bunder din øl, sætter et Robyn-nummer på og rammer dansegulvet.

Har du kærlighedskvaler? Skriv til Ibyens brevkasse på hjerte@pol.dk.

Læs mere:

IBYEN


    Chris Pedersen var i årevis en del af inderkredsen i den danske modebranche. Så fik han nok. Nu er han vært på DR K. Fotograferet under sin crossfittræning.

Læser til brevkassen:  Hjælp, jeg er kommet til at sprede et grimt kviklånsrygte om min gamle ven i en spritstiv hævnaktion

Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Brevkassen feat. Flemming Møldrup:  »Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl til Instagram, LinkedIn og Facebook«

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

Læser til brevkassen:   Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed


    Michael Jackson fotograferet under koncert i København 1992.

Læser til brevkassen:  Min kæreste vil have mig til at boykotte Michael Jacksons musik. Hvad gør jeg?

Sanger Thøger Dixgaard er gæsteredaktør i denne uges udgave af Ibyens brevkasse.

Thøger Dixgaard svarer i kærligheds­brevkassen:  Hvad stiller man op, når drømmedaten ikke vil mødes igen?

Hvor langt rækker din mentale Tinder-radius? Ibyens brevkasse svarer en læser, der hader mænd, men gerne vil have en kæreste.

Brevkassen feat. Gudrun Marie Schmidt:  Kvinde, drop dine krav om høje mænd, kloge mænd og mænd med trænede kroppe


    Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen.

Giver 'elskling' dig kvalme?   Kærligheds­brevkassen giver dig formlen på det perfekte kælenavn

Læser til brevkassen:  Alle mine venner er pludselig biseksuelle. Går jeg glip af noget?