0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Få konfektmager Bojesens chokoladeopskrifter

Rasmus Bo Bojesen har fire alternative bud på skøn chokolade i julemåneden. Og en masse gode chokoladefif.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Han placerer et stykke marcipan på gaflen, dypper i en skål med flydende chokolade og ryster herefter den lille konfektfirkant i luften, så den overskydende chokolademasse dumper tilbage i skålen som store tunge dråber.

Chokoladeconnaisseur Rasmus Bo Bojesen er ved at demonstrere, hvordan man får julekonfekten til at tage sig ud fra sin allerbedste side. Og her er der særligt én gylden regel, som er værd at følge.

»Hemmeligheden ligger i tempereringen«, afslører han.

Rasmus Bo Bojesen kan godt se, at den bemærkning kræver en smule uddybning, så han fortsætter:

»Det er vigtigt at holde den flydende overtrækschokolade på den helt rigtige temperatur. Gør man det, får konfekten en smuk, blank overflade, og chokoladeskallen giver det helt rette knæk. Det gør virkelig en kæmpe forskel. Det er, som om chokoladen smager bedre«.

Det er en omstændelig proces, erkender han. Chokoladen skal først smelte i et vandbad. Siden skal massen køle af til 27-28 grader, hvorefter den skal varmes op til 34 grader. Men det kan godt lade sig gøre i et hjemmekøkken, forsikrer han.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere