0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Saltet hvidkål og østers

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Folkver
Foto: Per Folkver
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den crunch, som kålen har, skønt den er blevet mørnet, giver et godt modspil til østersenes fede og cremede tekstur, og jeg synes, det er en god måde at servere østers på for folk, som bliver en smule skræmte ved tanken om konsistensen.

Kanapeer til 4 personer

Ingredienser

100 g hvidkål eller ca. et kvart hoved

400 g vand

16 g salt

24 g sukker

20 g hvidvinseddike

8 østers

citron

hakket kørvel

Sådan gør du:

  1. Kålen skal som minimum sættes i gang et par dage inden servering. Hovedet skæres i kvarter, og det yderste blad pilles af, hvis det er for groft eller spoleret. Resten skæres i meget tynde skiver på en mandolin. At skære kålen med en kniv kræver ikke bare præcision, men også en meget, meget skarp kniv og en skrap kok.
  2. Vand, salt, sukker og eddike blandes, og kålen lægges i lagen. Man kan med fordel lægge et stykke bagepapir krøllet sammen og en skål eller noget andet, der passer ned i beholderen, man marinerer i, for at holde kålen under væskeoverfladen. Opbevar kålen på køl i 2-3 dage eller helt op til et par uger før brug.
  3. På dagen åbnes østersene, og kålen hakkes i lidt mindre stykker. Løsn østersene fra skallen, drys lidt kål ovenpå samt lidt citronsaft og hakket kørvel og server.

Læs mere:

Annonce

Læs mere