Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mathias Christoffersen
Foto: Mathias Christoffersen

Insekter. I Afrika og Asien er insekter en helt natulig del af supermarkedernes fødevarer. Men i Vesten er de ind til nu foragtede de fleste steder.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan du købe melorme og græshopper i supermarkedet

Nye råvarer er landet i Irma Axelborgs fryseboks. Og det får kunderne til at stoppe op.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kundernes blikke bliver fastholdt noget længere end normalt ved frostboksene i Irma Axelborg. De frosne rejer og de firkantede thaibokse har nemlig fået nogle nye og noget anderledes sidemakkere. Frosne græshoppere, voksmøllarver, melorme og buffaloorme er siden mandag blevet solgt til butikkens kunder, og det er noget, som afføder nysgerrige blikke.

»Der er mange, der tager billeder af frysedisken. Andre spørger, om det er til at fange fisk med, men jeg forsikrer folk om, at det er til madlavningen derhjemme«, siger Mathias Christoffersen, souschef i Irma Axelborg.

Insekternes indtog i supermarkedet skal være med til at sætte fokus på, at insekter er en proteinrig og bæredygtig fødevarer. Og måske en fuldgod erstatning for svinekoteletten eller hakkebøffen.

»Vi holder et smagningsarrangementer d. 20. marts mellem 16 og 19, hvor vi tilbereder insekterne i vores køkken her i butikken. Det kan være med til at overbevise folk og få dem til at tilberede dem derhjemme«, siger Mathias Christoffersen.

SUNDE INSEKTER

Irma Axelborg er det eneste supermarked i Danmark ind til nu, der forhandler insekter, men et opkald til supermarkedet Salling Super i Aarhus løfter sløret for, at det også har planer om at tilbyde forskellige frosne insekter til aarhusianerne inden for den nærmeste fremtid.

Det er den danske fødevareimportør Kalu A/S, der importerer insekterne fra Belgien og sælger dem videre til detailhandlen. Indkøbschef René Lüders kender til flere supermarkeder, der viser interesse for insekterne. Heriblandt Salling Super i Aalborg og Aarhus.

»Irma Axelborg er de første til at sælge insekterne. Vi køber dem fra Belgien, hvor de bliver pakket. Og i Belgien er det ret udbredt at spise insekter. Men der går nok noget tid, før det bliver udbredt i Danmark«, vurderer René Lüders.

FREMTIDENS KØD

Irma-butik får lov til at eksperimentere

Det er ikke tilfældigt, at det er Irma Axelborg, der er de første til at sælge insekter til kunderne. Butikken har nemlig lidt løsere tøjler, når den skal købe varer ind til hylderne, end de resterende Irma-butikker.

»Vi er en flagship store. Og vi kan godt selv forhandle med mindre leverandører om at tage nogle af deres produkter på hylderne. Det gør, at vi kan udfordre kunderne lidt og tilbyde dem nogle varer, de ikke finder andre steder«, siger Mathias Christoffersen.

Har du selv smagt på insekterne?

»Hehe. Jeg har ikke turdet endnu, men vi har aftalt, at vi ansatte nok snart må åbne nogle pakker og få smagt på dem«, siger Mathias Christoffersen.

MANIPULER HJERNEN

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden