Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Succes. I sommerugerne er én ting sikkert. Foran Skagen Fiskerestaurant er der altid propfyldt med mennesker..
Foto: Søren Schnoor

Succes. I sommerugerne er én ting sikkert. Foran Skagen Fiskerestaurant er der altid propfyldt med mennesker..

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ikonisk fiskerestaurant rykker fra Skagen til København

Skagen Fiskerestaurant åbner på toppen af Illum i København

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

40 år.

Så lang tid har Skagen Fiskerestaurant serveret skaldyrsfade, fiskefrikadeller og kølig Chablis til gæsterne ved det altid propfyldte fiskepakhus på havnen i Skagen.

Mange af stamgæsterne er københavnere, og de har i flere år, specielt efter et glas hvidvin eller tre, prikket ejeren af Skagen Fiskerestaurant, Jesper C. Winter, på ryggen og spurgt:

»Hvorfor åbner I ikke Skagen Fiskerestaurant i København?«

Nu kan Jesper C. Winther svare »Det gør vi også«.

Helt præcist på toppen af Illum midt i København åbner Skagen Fiskerestaurant en helt ny restaurant d. 26. februar med plads til 150 gæster.

Og placeringen på toppen af et storcenter viger i en helt anden retning end det over 100 år gamle fiskepakhus i Skagen.

»Men vi tager hele holdet med fra Skagen med til København for at gæsterne kan få den samme jyske, personlige betjening i København. Indretningen vil selvfølgelig være mere moderne end i Skagen, men du vil stadig finde et område med sand på gulvet, og maden vil være den samme, som folk kender fra Skagen«, forsikrer Jesper C. Winter.

Største forskel er, at der er længere til de friske fisk

Men det er ikke muligt at skabe en 1:1 version af Skagen Fiskerestaurant i København. Det erkender Jesper C. Winther, der har ejet den ikoniske restaurant siden 2011.

»Vi kan ikke tage stemningen med. Der er en speciel stemning på restauranten i Skagen, som er skabt gennem rigtig mange år. Havnebassinet ligger lige ude foran døren, hvor lystbåde og kuttere skaber et helt specielt univers. Men vi kan tage vores jyske hygge med, og skabe en københavnsk version af det, som vi er kendt for i Skagen. Fordi restauranten skal være sin egen. Der bliver ikke tale om en kopi«, siger han.

LÆS ARTIKEL:

Derfor bliver der også bygget en bar centralt i restauranten med cocktailbar, snackkøkken og en glasmontre, hvor gæsterne har frit udsyn til friske østers og hummere.

»Selvom der er lidt længere til den friske fisk, så mener jeg, at der er et stort potentiale for at lave en rigtig god fiskerestaurant efter dansk manér. Derfor kommer vi til at servere smørrebrød til frokost, mens restauranten bliver omdannet til lidt finere gastronomi om aftenen. Men skaldyrsfadet og fiskefrikaddellerne vil man selvølgelig altid kunne få«, forsikrer Jesper C. Winther, der også medbringer den berømte Skagenslagter Munchs pølser og øl fra Skagen Bryghus.

Konkurrence om at få kunderne på krogen

Men Jesper C. Winther er ikke den eneste i København, der de senere år har fået en idé om at drive fiskerestaurant. Restauranter som Musling, Umage, Kødbyens Fiskebar, Oysters & Grill, Fishmarket og Krogs Fiskerestaurant er enten åbnet eller har fået nye ejere, og de lokker alle med frisk fisk.

Det skræmmer dog ikke Jesper C. Winther, der er overbevist om, at der er plads til endnu en fiskerestaurant i København.

»Jeg mener helt sikkert, at vi kan konkurrere med de fiskerestauranter, som er etablerede herovre. Vi kommer med masser af erfaring, og vi ved, hvordan et godt fiskemåltid skal tilberedes, så det ser vi frem til at tilbyde de københavnske gæster«.

Skagen Fiskerestaurant afholder reception d. 25. februar kl. 15:00, hvor det er muligt at smugkigge på restauranten på toppen af Illum.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden