Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pres. »Først i disse år er det ved at gå op for os, at Noma er blevet sådan et fænomen. Når vi kommer rundt i verden, så er der rigtig mange mennesker, der gerne vil opleve, det der skal ske. Men det er også et enormt pres«, sagde René Redzepi i et interview med Politiken i november
Foto: Joachim Adrian

Pres. »Først i disse år er det ved at gå op for os, at Noma er blevet sådan et fænomen. Når vi kommer rundt i verden, så er der rigtig mange mennesker, der gerne vil opleve, det der skal ske. Men det er også et enormt pres«, sagde René Redzepi i et interview med Politiken i november

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu serverer Noma snekrabbe i gæret kængurusovs på den anden side af Jorden

Noma har åbnet deres pop-up-restaurant i Sydney.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 30. oktober 2015 klokken 10.00 åbnede Noma for reservationerne til deres 10 uger lange pop-up-restaurant i Bangaroo ved Sydney i Australien. Klokken 10.04 var alt udsolgt. Regningen fra de 5.600 bordreservationer eller i alt 13 millioner kroner var betalt forud.

Igår sendte René Redzepi og co. så de første tallerkener ud af køkkenet til de forventningsfulde gæster. Og det har kun fået Noma-hypen til at nå nye højder Down Under.

»De skabte gastronomi baseret på oprindelige australske råvarer, som er mere modig, kreativ og - vigtigst af alt - bedre smagende end noget, der nogensinde er blevet serveret i Australien før. Bed, lån eller stjæl dig til en billet; dette er en fest, du bare vil med til«, slutter magasinet Gourmettraveller sin nyligt publicerede anmeldelse af Nomas mad i Australien.

Netop maden oversvømmer lige nu det sociale medie Instagram, hvor billeder af krokodilleskind, jordnøddemælkeis på citronstilk og skekrabbe i æggeblomme med fermenteret kænguru bliver delt med omverdenen.

Over 1.000 billeder er allerede tagget med #nomaaustralia, og vi har fundet nogle af de bedste, så du kan få et indblik i, hvad der bliver serveret, når Noma laver restaurant omme på den anden side af jordkolden.

1. Krokodillefedt og kyllingefond

Server australske muslingearter ved navn pipi, mussel, strawberry clam og cockle i kyllingefond med krokodillefedt, og Instagram koger over. Denne ret er tydeligvis den mest iøjnefaldende, når man tager et kig på antallet af billeder på Instagram.

Seafood platter and crocodile fat. #NomaAustralia

Et billede slået op af noma (@nomacph) den

2. Friteret øresnegl

Her bliver søsneglen Abalone - også kendt som øresnegl - serveret som schnitzel med diverse grønt fra den australske bush.

Abalone and Wild food #nomaaustralia

Et billede slået op af Thomas Laursen (@wildfooding) den

3. Snekrabbe i æggeblomme og fermenteret kænguru

100 meter under havets overflade i det vestlige Australien kan man være heldig at finde denne crystal snow crab. Det hvide kød bliver serveret med æggeblomme og fermenteret kænguru.

4. Magnum wannabe penaut-is

Her er Nomas take på en ispind. Peanut-mælkeis med karamel på en citrontræsstilk.

Milk skin "dumpling" (I'd call it a taco) #nomaaustralia

Et billede slået op af Evan Schwarten (@evanschwarten) den

A dish of native berries & kelp oil. #nomaaustralia #myaustralia

Et billede slået op af Ben Mervis (@bemervis) den

5. Mælkeskindsdumbling

Her er det en dumbling, eller taco om man vil, lavet af mælkeskind.

6. Lokale bær

Nomakokkene har også været ude og plukke lokalområdets bær, hvilket bliver serveret på denne måde.

Delicious #nomaaustralia #sydney #foodporn

Et billede slået op af @yu4na den

7. Farvelbillede

Når gæsterne er færdige med at spise, er holdet bag Noma ikke for fine til at få taget et billede med gæsterne.

Måske sidste tur med Nomaholdet

René Redzepi regner med, at Australiensturen bliver den sidste rejse med Noma i lang tid. Ligesom ved turen til Tokyo i sidste år, tog hele personalet flyveren mod Sydney tidligere på måneden, mens restauranten i Strandgade lukker ned. Men når personalet begynder at få børn og koner er det ikke bare sådan lige, at flytte livet om på den anden side af jorden i 10 uger. Derudover er der et par projekter, som kommer til at kræve fuldt fokus de næste par år.

»Når vi kommer tilbage fra Australien, har vi seks måneder tilbage på Noma, og vi kan allerede mærke nu, at der er en del, der gerne vil have det sidste måltid her. Det vil jeg være med til. Nyde at være sammen med vores stamkunder og være i de her lokaler, som betyder sindssygt meget for mig. Det bliver fedt. Og så er der jo lige , vi skal have etableret«, sagde René Redzepi i et interview med Politiken i november.

[io-10]

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden