0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

4 hjerter til det enkle tyrkiske køkken

Rukiye Benli har som den første dansker med tyrkisk baggrund skrevet en kogebog, der hylder det autentiske, tyrkiske køkken. Den er tilmed enkel og nem at gå til.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rukiye Benli
Foto: Rukiye Benli

Tyrkisk. Læseren får en tilgængelig introduktion til det klassiske tyrkiske køkken - fra dolma til delight.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det nuværende Tyrkiet er kun en svag afglans af det osmanniske rige, der i sine velmagtsdage i 1600-tallet strakte sig fra lidt uden for Wien i Østrig, ud over hele Mellemøsten og helt ned til midt i Nordafrika.

Men osmannernes indflydelse er stadig stor. Ikke mindst på det madmæssige område. Osmannernes krigere blev nok trængt tilbage fra vores del af verden. Men i stedet har vi fået en stor og fredelig gruppe tyrkiske medborgere, der er med til at præge vores brug af grøntsager og krydderier.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere